Πολιτική

Βάσεις 2017 – Συγχαρητήρια και… καρφιά από το ΚΚΕ

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για τις βάσεις, το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ εύχεται επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που, όπως σημειώνει, «έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

[read4more]

Το ετήσιο ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτό που συνεχώς “πέφτει” είναι η δυνατότητα των νέων των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται ολόπλευρα, να εργάζονται πάνω σε αυτό που σπούδασαν, να έχουν μια ζωή με δικαιώματα», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Πίσω από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση των εξετάσεων ή για το ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, κρύβεται ότι:

– η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, «χαρτί και μολύβι», για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.

– ζουν και βασιλεύουν τα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.

– και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

Η ελπίδα και η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 242
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118