Πολιτική

Βάσεις 2017 – Συγχαρητήρια και… καρφιά από το ΚΚΕ

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για τις βάσεις, το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ εύχεται επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που, όπως σημειώνει, «έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

[read4more]

Το ετήσιο ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτό που συνεχώς “πέφτει” είναι η δυνατότητα των νέων των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται ολόπλευρα, να εργάζονται πάνω σε αυτό που σπούδασαν, να έχουν μια ζωή με δικαιώματα», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Πίσω από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση των εξετάσεων ή για το ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, κρύβεται ότι:

– η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, «χαρτί και μολύβι», για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.

– ζουν και βασιλεύουν τα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.

– και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

Η ελπίδα και η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 19
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 73
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη