Πολιτική

Βάσεις 2017 – Συγχαρητήρια και… καρφιά από το ΚΚΕ

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για τις βάσεις, το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους.

Το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ εύχεται επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που, όπως σημειώνει, «έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

[read4more]

Το ετήσιο ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτό που συνεχώς “πέφτει” είναι η δυνατότητα των νέων των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται ολόπλευρα, να εργάζονται πάνω σε αυτό που σπούδασαν, να έχουν μια ζωή με δικαιώματα», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Πίσω από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση των εξετάσεων ή για το ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, κρύβεται ότι:

– η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, «χαρτί και μολύβι», για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.

– ζουν και βασιλεύουν τα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.

– και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

Η ελπίδα και η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μαριάς Καρυστιανού: Όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται
«Προς ενημέρωση της, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος που με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη αποκάλυψε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και οδήγησε σε όλες τις δικαστικές νίκες» αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και παράνομος στοιχηματισμός στην ατζέντα
Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι επιπτώσεις της ΑΙ στον πολιτισμό, ρυθμίσεις για παράνομα τυχερά παίγνια και συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και παρεμβάσεις για Δικαιοσύνη και στεγαστική αρωγή
Μητσοτάκης σε Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο έναντι οποιασδήποτε απειλής
Το 16ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2026
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Αντιπαράθεση Φλωρίδη και Φάμελλου για τις εκταφές των Τεμπών: «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπει η νομοθεσία », «Πάρτε θέση»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε τη διαδικασία που προβλέπεται για εκταφές και εξετάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι, αν υπάρξει αδυναμία από ελληνικά εργαστήρια, θα αναζητηθούν πιστοποιημένα του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σαφή πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης
Φλωρίδης και Φάμελλος
Ακρίτα για Καρανίκα: «Ας του δώσει κάποιος μια θεσούλα στην κυβέρνηση να ηρεμήσει ο λακές του Άδωνι»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αναφορές του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επικρίνει τη στάση της για τα επεισόδια εις βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη και είχε ζητήσει τη διαγραφή της
Έλενα Ακρίτα και Νίκος Καρανίκας 10
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
15
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη