Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ – «Αντάρτικο» του Καστανίδη για τις διαδηλώσεις

ΚΙΝΑΛ
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Με την φράση «το νομοσχέδιό σας είναι πάρα πολύ μακριά από την δημοκρατική αντίληψη… » ο Χάρης Καστανίδης βάθυνε ακόμα περισσότερο το εσωκομματικό ρήγμα που υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ σχετικά με την στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης, 08.07.2020, στην Ολομέλεια επέκρινε το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, δεν έχει αναλογικότητα στις ποινές που προβλέπονται , ότι βρίσκεται σε δυσαρμονία με τις Αρχές της Βενετίας ενώ δεν εξαιρεί από τον ορισμό διοργανωτή ακόμα και για τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ξεκάθαρος ο Καστανίδης και… πυρετός στο ΚΙΝΑΛ

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, θεώρησε ότι ακόμα και οι νομοθετικές προσθήκες που έχει κάνει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με βάση την πρόταση νόμου του Γιώργου Καμίνη δεν είναι αρκετές λέγοντας πως στην προσθήκη σας προσθέτετε ότι «για την απαγόρευση μιας συνάθροισης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Πρωτοδικών, εάν δεν βρεθεί ή δεν διατυπώσει αντίθετη γνώμη ο Πρόεδρος Πρωτοδικών εντός 24 ωρών πρίν, τότε τεκμαίρεται ότι συμφωνεί με την απαγόρευση» Αυτό όμως είπε ο κ. Καστανίδης προσβάλει το νομικό μας πολιτισμό καθώς «την σιωπή εσείς την τεκμαίρετε ως συναίνεση» ενώ στο ποινικό δίκαιο , υπάρχζει τεκμήριο πάντα αθωότητας (ευνοική διάσταση) και είναι υπέρ της ενοχής (δυσμενής διάσταση)…».

Click4more: Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις διαδηλώσεις δεν θα αποτελέσει «νέο πεδίο ασκήσεων ανυπακοής»

Για την αστική ευθύνη, οκ. Καστανίδης, υποστήριξε πως και εδώ ο νόμος κάνει μια αντιστροφή δικαίου, καθώς αντί να χρειάζεται ο καταστηματάρχης να αποδείξει ότι ο διοργανωτής δεν είχε λάβει τα μέτρα περιφρούρησης, καλείται ο διοργανωτής να αποδείξει ότι ήταν σε διαβούλευση με τον συντονιστή αστυνομικό και ότι είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μην είναι υπεύθυνος της αποζημίωσης.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μάλιστα είπε ότι «στη νομοθέτηση του που είχε κάνει ο ευπατρίδη Δένδια εξαιρούσε τα κόμματα , τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εκδηλώσεις εθνικών επετείων. Από το να υπάρχει υπεύθυνος οργανωτής, εσείς με το νομοσχέδιό σας δεν εξαιρείτε τα κόμματα…».

Εσωτερικές εντάσεις στο ΚΙΝΑΛ

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Καστανίδη έριξε και άλλο νερό στο μύλο στις βολές που εκτοξεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ που έχει αποφασίσει να ψηφίσει τουλάχιστον επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάτι που έκανε τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου να ζητήσει τον λόγο και δηλώσει ότι «εμείς έχουμε πάρει μια απόφαση, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσουμε αύριο μια τροπολογία που θα έχει μέσα όλα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Καστανίδης, εσείς αυτή την τροπολογία θα την υποστηρίξετε, θα την ψηφίσετε ή κοροϊδεύετε τα μούτρα σας;»

Νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Καστανίδης σε παρέμβαση επί προσωπικού, όταν η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου είχε κάνει αναφορές στις εσωκομματικές διαφωνίες στο ΚΙΝΑΛ της ανέφερε «εγώ στην πολιτική μου διαδρομή ποτέ δεν συνεργάστηκα με την δεξιά, εσείς συνεργαστήκατε με την ακροδεξιά και να κάνετε την αυτοκριτική σας…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις