Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βενιζέλος: Ο Κουβέλης να δει την τρόικα

Βενιζέλος: Ο Κουβέλης να δει την τρόικα

“Άκρως επείγον” χαρακτήρισε το θέμα της δημόσιας διοίκησης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ελπίζει να υπάρξει λύση στα όρια του Συντάγματος και είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση της τρόικας με την ΔΗΜΑΡ για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι το θέμα αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης συνολικά, κάτι που θεωρήθηκε ως άδειασμα στον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε επίσης ότι δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα γιατί “δεν τα αντέχει η οικονομία αλλά και η κοινωνία”.

Για το θέμα της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, είπε ότι η συγχώνευση δεν έχει λάβει οριστική απάντηση. “Θα το γνωρίζουμε αυτό, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των 2 τραπεζών. Χρειαζόμαστε σταθερό τραπεζικό σύστημα και η Εθνική Τράπεζα είναι πυλώνας δημοσίου συμφέροντος”.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σχετικώς ικανοποιητική την λύση για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα, είπε ότι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ελπίζει σε δίκαιες λύσεις και για το χαράτσι σε κοινά αποδεκτή λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστια πτώση τον Μάρτιο στα έσοδα – Οικονομία

Ψάχνουν 1,5 δισ. ευρώ Εθνική και Eurobank – Μάχη να μην περάσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Οικονομία

Δημόσιο: οι απολύσεις στο τραπέζι τρόικας – Στουρνάρα – Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε