Πολιτική

Το βέτο Βούτση που προκάλεσε άγριο καυγά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με «βέτο» του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του νέου Προέδρου της ΕΕΤΤ. Αυτό προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας είχε ζητήσει γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την καταλληλότητα του προτεινόμενου για την θέση του Προέδρου της ΕΕΤΤ.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της είχε ομόφωνα αποφασίσει να ζητήσει γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο ώστε να μην πάρει κάποια απόφαση και μετά βρεθεί εκτεθειμένη. Άποψη με την οποία είχε συμφωνήσει και ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Όμως, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκρινε πως δεν έχει αρμοδιότητα το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής να εκφράσει γνώμη.

Το σκεπτικό της άρνησης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, εξήγησε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Είπε πως αυτό έχει δύο σκέλη. Πρώτον ότι η αποστολή της  Επιτροπής  δεν εξετάζει τη νομιμότητα αλλά εκφράζει γνώμη για την καταλληλότητα του προτεινόμενου από τον εκάστοτε υπουργό και μάλιστα αυτή δεν είναι δεσμευτική για την εκτελεστική εξουσία. Και δεύτερον, ότι οι αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας δεν κρίνονται από την Βουλή.

Ένταση από τη ΝΔ

Το «μπλόκο» του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε τις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ. Υπογράμμιζαν ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει ένα ομόφωνα διατυπωμένο αίτημα μιας  Επιτροπής και μάλιστα αυτό έγινε και με την συναίνεση του αρμόδιου υπουργού!

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σχολίασε την άποψη του Προέδρου της Βουλής λέγοντας μεταξύ άλλων πως όλα αυτά είναι υποτιμητικά για το κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναρωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής που δεν είναι νομικός, δεν άκουσε την πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, που είναι και η μόνη νομικός στην σύνθεση του προεδρείου της Βουλής.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παρά τις αντιδράσεις αυτές προχώρησε στην ακρόαση του προτεινόμενου για την θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή σχεδιασμού υπολογιστικών συστημάτων, κυρίου Κωνσταντίνου Μασσέλου. Και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε πως  «η ΕΕΤΤ δεν είναι μια απλή τεχνική επιτροπή, αλλά η αρχή που οφείλει να διασφαλίζει ποιοτικές, γρήγορες και φθηνές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στον Ελληνα πολίτη. Είμαι αισιόδοξος ότι, με τον ορισμό του κ. Μασσέλου στη θέση του Προέδρου της και υπό τη νέα της σύνθεση, στο εξής η επιτροπή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7