Πολιτική

Βιβλίο Τσίπρα: Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει τη σύντομη εργασιακή εμπειρία του – Η τεχνική εταιρεία των αδερφών του και η Καβάλα

«Ταξίδευα κάθε Δευτέρα πρωί με το αεροπλάνο και έμενα τουλάχιστον τρεις μέρες κάθε εβδομάδα στην Καβάλα»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα που δίνει λεπτομέρειες για την περίοδο των μνημονίων μέσα από περιγραφές αλλά και συνομιλίες πρώην συντρόφων του, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της κυβέρνησής του.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα τονίζει πως κάθε κομματικό στέλεχος θα έπρεπε να έχει εργαστεί για να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη της πραγματικής ζωής και του εργασιακού βίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και σχεδόν αμέσως μεταπήδησε στην πολιτική. Στο βιβλίο αποκάλυψε πως εργάστηκε στο τεχνικό γραφείο που διατηρούσαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, η Ζανέτ και ο Δημήτρης.

Όπως γράφει ο ίδιος στην «Ιθάκη»: «Στις αρχές του 2000 πήρα το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και σύντομα ξεκίνησα να παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πολεοδομία και Χωροταξία στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου στο διετές αυτό πρόγραμμα και αμέσως δρομολόγησα τη διακοπή της αναβολής μου για να υπηρετήσω τη θητεία μου στο Ναυτικό, τον Ιούλιο του 2003».

«Ολοκλήρωσα τη θητεία μου ως Γραμματέα της Νεολαίας στο 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης, τον Μάρτιο του 2003. Έπειτα από τέσσερα χρόνια στη θέση του Γραμματέα, άφησα πίσω μου μια υπαρκτή Οργάνωση Νεολαίας, που είχε πια καταγεγραμμένη παρουσία στις μεγαλύτερες πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα. Με διαδέχθηκε στη θέση του Γραμματέα ο Τάσος Κορωνάκης, που κέρδισε την ψηφοφορία στο νέο Κεντρικό Συμβούλιο απέναντι στην υποψηφιότητα του Νίκου Παππά» γράφει.

Συνεχίζει, λέγοντας, πως: «Επρόκειτο για μια αναμέτρηση δύο στελεχών που είχαν διαφορετική αντίληψη για την πορεία της Οργάνωσης. Στη διαμάχη αυτή αποφάσισα να μην εμπλακώ, να μην ορίσω διάδοχό μου, αλλά να αφήσω τη μάχη των ιδεών και των ζυμώσεων να εξελιχθεί ελεύθερα. Μετά την ήττα του, ο Παππάς, ευτυχώς για αυτόν, έφυγε για τη Γλασκόβη για να σπουδάσει Οικονομικά. Ο Τάσος Κορωνάκης, τελειόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πάτρα, δυστυχώς, εγκατέλειψε τις σπουδές του».

«Εκείνη την εποχή έκανα τα πρώτα μου βήματα στον επαγγελματικό στίβο. Είχα ξεκινήσει να εργάζομαι, από τότε που έκανα το μεταπτυχιακό μου, στην τεχνική εταιρεία που είχαν συστήσει τα αδέλφια μου. Αρνιόμουν πεισματικά τις προτάσεις να ενταχθώ στο κομματικό μισθολόγιο ως επαγγελματικό στέλεχος. Ήθελα να έχω την αυτονομία μου. Γι’ αυτό από νέος υποστήριζα πως τα στελέχη του κόμματος έπρεπε να σπουδάσουν, να δουλέψουν, να αποκτήσουν εμπειρίες, για να έχουν πάντα προσωπική αυτονομία και εναλλακτικές επιλογές στη ζωή τους» τόνισε.

Κατέληξε λέγοντας πως: «Στην αρχή ήταν πιο εύκολο να μοιράζω τον χρόνο μου, καθώς η ενασχόληση στο τεχνικό γραφείο δεν απαιτούσε να δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ. Όταν όμως αποφάσισα να κάνω το βήμα να νοικιάσω το δικό μου σπίτι, έπρεπε να εργαστώ πιο εντατικά, ώστε να έχω ένα καλύτερο εισόδημα που θα μου το επέτρεπε. Μετακόμισα λοιπόν για πρώτη φορά από τους Αμπελόκηπους σε ένα δυάρι στη Ζωοδόχου Πηγής, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Το διάστημα αυτό ανέλαβα να επιβλέψω την ανέγερση ενός συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Ταξίδευα κάθε Δευτέρα πρωί με το αεροπλάνο και έμενα τουλάχιστον τρεις μέρες κάθε εβδομάδα στην Καβάλα. Όταν βρισκόμουν στην Αθήνα μοίραζα τον χρόνο μου μεταξύ του τεχνικού μου γραφείου στους Αμπελόκηπους και του γραφείου μου στον πέμπτο όροφο της Κουμουνδούρου. Σε λίγο καιρό όμως η ζωή μου θα έμπαινε σε άλλους, πολύ πιο ξέφρενους ρυθμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 15
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
16
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9