Πολιτική

Βόμβα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών: Με όσα συμβαίνουν με τον Μπαλτάκο δεν αποκλείω τριπλές εκλογές τον Μάιο

- Το Μαξίμου παρακολουθεί με αμηχανία τις αποκαλύψεις για Μπαλτάκο και ετοιμάζει αντεπίθεση
- Το θέμα θα τεθεί και στη συνάντηση την Παρασκευή του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- Νωρίτερα ο κ. Γρηγοράκος είχε δηλώσει πως αδικήθηκε ο πρωθυπουργός με το λάθος του Μπαλτάκου
- Μόλις προκλήθηκε θόρυβος ο κ. Γρηγοράκος έσπευσε να δηλώσει πως η κυβέρνηση δεν έχει να φοβάται τίποτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εξελίξεις στο θέμα του Μπαλτάκου είναι ραγδαίες και η έκδηλη αμηχανία του Μαξίμου δείχνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει τρόπους εξόδου από τη συγκεκριμένη κρίση. 

Ενδεικτικό του κλίματος είναι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είπε είτε λίγο είτε πολύ πως οι τριπλές εκλογές τον Μάιο είναι υπαρκτό σενάριο, μετά τις αποκαλύψεις για τον Τάκη Μπαλτάκο. 

Ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε “εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές”. 

Απευθυνόμενος, δε, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα δεχτούν την πρόταση σας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση με τον κύριο Μπαλτάκο και να δούμε αν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε τριπλές εκλογές”.

Αφορμή για την παρέμβαση Γρηγοράκου ήταν η συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις Ευρωεκλογές.

 

Βέβαια αυτομάτως προκλήθηκε αναστάτωση στη Βουλή και όταν ο κ. Γρηγοράκος συνειδητοποίησε τη βόμβα που έριξε, έσπευσε να πάρει και πάλι το λόγο για να ανασκευάσει τα όσα είπε. Δήλωσε συγκεκριμένα πως οι εθνικές εκλογές είναι θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως “η κυβέρνηση πέρασε τα δύσκολα και δεν έχει να φοβάται”. 

Το θέμα του Μπαλτάκου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση που θα έχουν το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Η κυβέρνηση μετά την αμηχανία από τις αποκαλύψεις, ετοιμάζει τα επόμενα 24ωρα μία επικοινωνιακή αντεπίθεση προκειμένου η υπόθεση του Μπαλτάκου να βγει από το κάδρο ή τουλάχιστον να υποβαθμιστεί. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων δηλαδή να βγάλει τη χώρα στις αγορές ακόμα και πριν το Πάσχα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομολογία Μπαλτάκου: Έβλεπα όλη την Χρυσή Αυγή – Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες -Προαναγγέλει και άλλα βίντεο

Οι αποκαλύψεις για τον Μπαλτάκο επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – Συνάντηση αύριο Σαμαρά-Βενιζέλου

Καταγγελίες Παναγούλη: Μπαλτάκος, Δένδιας, Βορίδης και Γεωργιάδης η ακροδεξιά ομάδα

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τον Μπαλτάκο – Μιχελάκης: “Πάτε χέρι – χέρι με την Χρυσή Αυγή” – Λαφαζάνης: “Ορχήστρα της κυβέρνησης ήταν ο Μπαλτάκος”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
26
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου
Μήνυμα Παππά προς τους αποχωρούντες: «Οι έδρες δεν είναι προσωπική περιουσία»
Ο βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών ζητεί οι ανεξαρτητοποιήσεις να συνοδεύονται από παραίτηση από τη Βουλή, χαρακτηρίζει «ανήθικη» τη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες λίγο πριν από μια αποχώρηση και προκρίνει συλλογική ηγεσία απέναντι στη μονοπρόσωπη λύση Πολάκη
Νίκος Παππάς