Πολιτική

Βόμβα του Νίκου Σηφουνάκη! Προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

- Ποιοί είναι οι όροι που θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα
- Ζητεί μεταξύ άλλων σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
- Ζητεί επίσης να οριστούν οι εκλογές μέσα στο 2015
- «Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες τότε ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται»

Όρους για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης, προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο αν Σαμαράς και Βενιζέλος δεν λάβουν πολιτικές πρωτοβουίες που θα περιλαμβάνουν και δέσμευση ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μέσα στο 2015.

Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό σήμερα κιόλας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων του Συνταγματικού τόξου.

Αυτό, ώστε να οριστούν εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο και να ολοκληρωθούν μέχρι τότε η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.

Διαφορετικά προειδοποιεί, ότι: «Αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατάσυνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18