Πολιτική

Βόμβα Βούτση για τα απόρρητα έγγραφα Λοβέρδου!

- Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της σύμβασης πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία - Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε χθες στην Ολομέλεια απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση - Ο πρόεδρος της Βουλής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της παρέμβασης της Δικαιοσύνης εάν τα έγγραφα διαρρεύσουν στον Τύπο! - Τα έγγραφα αυτά δεν είναι... απλά απόρρητα - Χαρακτηρίζονται "άκρως απόρρητα" κι αυτόέχει τεράστια σημασία - Νωρίτερα και το ΥΠΕΞ καλούσε την αντιπολίτευση να... σοβαρευτεί και να μην ζητά δημοσίευση των εγγράφων! - Στην ίδια ανακοίνωση "υπενθύμιζε" πως μια τέτοια διαρροή τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ζήτημα της πώλησης όπλων από την ελληνική κυβέρνηση στην Σαουδική Αραβία εξελίσσεται σε μείζον. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις και πλέον μπαίνει και το ενδεχόμενο παρέμβασης της Δικαιοσύνης! Τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, η οργή του ΥΠΕΞ και η προειδοποίηση Βούτση.

Πώς προέκυψε το ζήτημα με τα απόρρητα έγγραφα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Χθες, Τρίτη 21.11.2017, ο Ανδρέας Λοβέρδος,  κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής μια σειρά εγγράφων. Άκρως αποκαλυπτικά διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα για την ακρίβεια.

Ο βουλευτής ζήτησε τα διαβαθμισμένα έγγραφα να φυλαχθούν με ευθύνη της Βουλής στην αίθουσα 162 της Βουλής (σ.σ. έχει γίνει με άλλα απόρρητα έγγραφα π.χ. λίστες φοροδιαφυγής) για να μην διαρρεύσουν, αλλά να μπορούν να τα δουν και να ενημερωθούν οι βουλευτές που επιθυμούν.

Επίθεση του Μαξίμου στον Μητσοτάκη με… γλωσσολογική ανάλυση! “Είναι θρασύδειλος” – Απάντηση με… 22 λέξεις από ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε ήδη να δει τα απόρρητα έγγραφα. Με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε: «Πριν λίγο προσπάθησα να δω τα Απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες για τους βουλευτές ο Ανδρέας Λοβέρδος. Οι Υπηρεσίες της Βουλής δεν μου τα έδωσαν. Ακόμη ψάχνουν λένε τρόπο….ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν…».

Παράλληλα και η Ένωση Κεντρώων ζήτησε να αποκαλυφθούν τα απόρρητα έγγραφα, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν “σκιές”.

Πόσο πιθανό όμως είναι να συμβεί αυτό; Για το υπουργείο Εξωτερικών… καθόλου! Για τον Νίκο Βούτση, θα είναι αιτία για να παρέμβει ακόμη και η Δικαιοσύνη! Ας δούμε, λοιπόν, τις αντιδράσεις της κυβέρνησης.

Τι είπε ο Βούτσης για τα απόρρητα έγγραφα

Σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών, εάν απασχόλησε την διάσκεψη των προέδρων το γεγονός ότι ένας βουλευτής καταθέτει στην Ολομέλεια απόρρητα έγγραφα και αν θα αποτελέσει θέμα που θα πρέπει να εξετάσει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, ο κύριος Βούτσης άφησε το θέμα ανοιχτό να εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.

[read4more]

Ο πρόεδρος της Βουλής, όμως, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο τα έγγραφα αυτά να δουν το φως της δημοσιότητας. Τόνισε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, την ευθύνη φέρει εκείνος που θα το πράξει.

Κάτι που σημαίνει πως θα του το καταλογίσει η Δικαιοσύνη στον ανώτατο βαθμό όταν θα το διερευνήσει. Αυτό συνεπάγεται πως σε περίπτωση διαρροής στον Τύπο, την ευθύνη θα φέρει το έντυπο που θα κάνει την δημοσίευση. Τότε η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει πώς περιήλθαν στην κατοχή τους τα έγγραφα αυτά.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί πως εκείνος που έδωσε τα έγγραφα ήταν βουλευτής, είναι αυτονόητο ότιθα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Στην συνέχεια θα αποσταλεί στην Βουλή για να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να δικαστεί για διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι που έχει τεράστια σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ δεν είναι απλώς απόρρητα. Ο χαρακτηρισμός τους είναι “άκρως απόρρητα” γιατί αφορούν στην εθνική ασφάλεια. Που σημαίνει πως αν δεν τα αποχαρακτηρίσει το ίδιο το ΚΥΣΕΑ, αυτά δεν μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα πριν την έλευση 30 ετών.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, διαμηνύει πως τα απόρρητα έγγραφα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δουν το φως της δημοσιότητας. Αν τελικά… εισακουστεί, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας και ΗΠΑ: Αμυντικές συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων και εμβάθυνση ενεργειακών σχέσεων στον Στρατηγικό Διάλογο Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
Τι συμφωνήθηκε στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο - Άμυνα, επενδύσεις, ενέργεια, νέες τεχνολογίες και πολιτιστική κληρονομιά στην ατζέντα
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
H ομιλία - αποθέωση στην Ελλάδα του Μάρκο Ρούμπιο, το δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το δείπνο με ελληνικές γεύσεις
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά και όλου του κόσμου αναφέρονταν το βράδυ της Τετάρτης (7/10/26) στην εικόνα του Αμερικανού ΥΠΕΞ μπροστά από την Ακρόπολη, να στέλνει τα πιο θερμά μηνύματα για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
Mark Schiefelbein
84
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους ώστε να καταστεί σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
5
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις
Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία - Στην ατζέντα Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος
Μητσοτάκης και Ρούμπιο