Πολιτική

Βόμβες εκ των υστέρων από Σόιμπλε – Επαναφέρει στο προσκήνιο την Τρόικα

Σκληρός, αδιάλλακτος, ειρωνικός. Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, στο γνωστό μοτίβο και τη γραμμή που έχει υιοθετήσει χρόνια τώρα απέναντι στη χώρα μας, έρχεται να σβήσει τα όποια χαμόγελα πρόεκυψαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας σήμερα σε Γερμανούς δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι η χθεσινή δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία!

Ξεκαθάρισε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και θεσμών, ότι σύμφωνα με τη δική του άποψη έχει σπαταληθεί πολύς χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Και επέμεινε στην εμμονή της Τρόικας, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τα τεχνικά κλιμάκια.

Ο κ. Σόιμπλε, ήταν ισοπεδωτικός και ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, αφού όπως εκτίμησε, η ελληνική κυβέρνηση διόρθωσε απλώς ένα πισωγύρισμα.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκταμίευσης σε μικρές δόσεις των χρημάτων που έχει να λαμβάνει η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε πως αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 8