Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Όλοι μαζί και η Φώφη απέναντι – Αδιέξοδο για την στάση που θα κρατηθεί

Βόρεια Μακεδονία: Όλοι μαζί και η Φώφη απέναντι – Αδιέξοδο για την στάση που θα κρατηθεί

Ένα δύσκολο βράδυ ήταν το χθεσινό για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αφού δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί κοινή στάση για το θέμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την πΓΔΜ.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε αρκετές ώρες και παρά τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν δεν κατέληξαν σε κοινή γραμμή. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε αρνητική απέναντι στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Την αποκάλεσε «κακή συμφωνία» και μάλιστα η συζήτηση με τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν σε υψηλούς τόνους.

Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξαν την θέση ότι ναι μεν η συμφωνία έχει γκρίζες ζώνες αλλά κινείται σε θετική κατεύθυνση και πρέπει επιτέλους να λυθεί. Πρόσθεταν ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να δείξει ότι ταυτίζεται με την αποθέωση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό, ούτε και με την απορριπτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επι τέσσερις ώρες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κανείς δεν υποχωρούσε από τις θέσεις του. Σύμφωνα με την Καθημερινή, Γεννηματά και Παπανδρέου επιχείρησαν αμέσως μετά να συντάξουν ένα σχέδιο ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές αλλά ούτε αυτό δεν έγινε τελικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις