Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βορίδης vs Τσακαλώτου για… όλα εκτός προϋπολογισμού

Μπορεί η συζήτηση στη Βουλή να είναι για τον προϋπολογισμό του 2020, που ψηφίζεται απόψε, αλλά Μάκης Βορίδης και Ευκλείδης Τσακαλώτος τσακώθηκαν για άλλα πράγματα. Όπως οι καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία.

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις καταγγελίες των φαινομένων της αστυνομικής βίας, τροφοδοτούν και σήμερα τη συζήτηση στην Βουλή του προϋπολογισμού. Χαρακτηριστική η διαδοχική κόντρα που είχε ο Μάκης Βορίδης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Χαρίτση.

Ο καυγάς ξεκίνησε απ’ όσα είπε στην ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως για τα θέματα που θέτει για «αστυνομοκρατία» και «χούντα», η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει καταλάβει τίποτα». Και πως το θέμα της ασφάλειας τέθηκε στις εκλογές στο λαό.

Click4more: Άλλη εικόνα για όσα έγιναν στο Κουκάκι δίνει η ΕΛ.ΑΣ.! “Προσπάθησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού – Δεν υπάρχει γυναίκα με κουκούλα στο κεφάλι”

«Ετέθη στο λαό. Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης συνέχισε, λέγοντας: «μας καταγγέλλετε για αστυνομοκρατία και χούντα (…) η αγωνία σας είναι να μην καταργηθεί το άσυλο, όμως ο λαός είπε να το καταργήσουμε  και αυτό σηματοδοτεί την βαθιά ιδεολογική σας ήττα». Σημείωσε δε ότι δεν ανετράπη ακόμα η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και ότι αυτό θα κριθεί από το κυβερνητικό αποτύπωμα και αποτέλεσμα του έργου της.

Τσακαλώτος: Δεν σας έδωσε άδεια να ξεβρακώνετε κοριτσάκια

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ο «ουσιαστικός» υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνοντας ότι χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανησυχία του για τα αστυνομικά έκτροπα προσέθεσε: «Δεν άκουσα από εσάς γι’ αυτό. Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, να πάτε προς τα δεξιά, αλλά δεν σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο του σπιτιού των ανθρώπων, να μπαίνει η αστυνομία χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια στο δρόμο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας  θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα, δεν μπορώ μας ταράξατε στο νεοφιλελευθερισμό σας», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «η δική σας άποψή στον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία; Άλλο αν υπάρχει μία υπέρβαση βίας που καθίσταται ελεγκτέα και άλλο την γενίκευση που εσείς κάνετε. Είστε όμως ταυτισμένοι με τον χώρο και τις έκνομες ενέργειές του γι’ αυτό θέλετε να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας, αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον  τάδε… αστυνομικό που φέρεται να έκανε μια ενέργεια, όχι να το γενικεύετε έτσι όπως το κάνετε εσείς». Αναφερόμενος στο περιστατικό, στο Κουκάκι και την καταγγελία πως αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτι χωρίς άδεια εισαγγελέα, ο Μάκης Βορίδης είπε πως «η είσοδος της αστυνομίας στο κτίριο που λέτε έγινε παρουσία εισαγγελία, γιατί λέγετε ότι έγινε «μετά» την είσοδο, αυτό είναι ισχυρισμοί που διερευνώνται, αυτά δεν έγιναν εκείνη την στιγμή».

Επίσης, στη σχετική αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Μάκης Βορίδης είπε «η είσοδος στο κτίριο έγινε παρουσία εισαγγελέως».

Δείτε τον καυγά

Τσακώθηκαν… κι άλλοι

Εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Μάκης Βορίδης είχε άγρια κόντρα και με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στο Κουκάκι… Βαγδάτη! «Οι εικόνες που είδαμε ήταν εικόνες Βαγδάτης, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για αναβίωση της αστυνομοκρατίας ανέφερε πως κατά «την τετραετία σας, το Μαξίμου ήταν περίκλειστο και φυλασσόμενο από τα ΜΕΤ, απομονωμένοι, καταγγέλλετε για βία επειδή η αστυνομία παίρνει μέτρα. Την αστυνομική βία  χρησιμοποιήσατε εσείς όταν χτυπήσατε αλύπητα διαδηλωτές ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών…».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μίλησε και αυτός για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που καταγγέλλονται καθημερινά από τους πολίτες υποστηρίζοντας πως «βλέπουμε να υπάρχει μια γενικευμένη εικόνα καταστολής. Η εικόνα πολίτη με κουκούλα πρωινιάτικα και αφού έχει δαρθεί επειδή δεν επιτρέψανε χωρίς άδεια εισαγγελέα να διευκολύνει την αστυνομία να εισέλθει στην πολυκατοικία του για να βγάλει τρία άτομα επειδή κοιμόντουσαν σε κατειλημμένο κτίριο, δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι τρομοκράτες… Δεν είναι δυνατόν να ασκείτε πολιτικές φαρ ουέστ». Και πρόσθεσε «δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και εστίες ανομίας. Προφανώς υπάρχουν, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το γενικευμένο εμπόριο φόβου δημιουργία τρομολαγνείας και δυστυχώς, από συνδικαλιστές που ξεφεύγουν».

Και μια… κουβέντα για τον προϋπολογισμό

O νέος προϋπολογισμός σηματοδοτεί την αλλαγή του ιδεολογικού προτύπου και της νίκης των ιδεών της ΝΔ είχε πει νωρίτερα αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Για πρώτη φορά, προϋπολογισμός υλοποιεί λέξη προς λέξη όσα ειπώθηκαν προεκλογικά», είπε ο Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, «είναι συγκλονιστική η υπόσχεση που είχε δώσει και τηρεί ο πρωθυπουργός για τη μείωση της φορολογίας σε εταιρείες και μερίσματα. Εάν το έλεγε κάποιος προ 15 ετών θα εθεωρείτο από την αριστερά, λακές του κεφαλαίου. Ο λαός ξέρει, σε αντίθεση με εσάς, ότι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία, που πρέπει να την φορολογήσουμε λιγότερο, και αυτό ψήφισε ο λαός».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις