Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή για γέλια και για κλάματα! Φωκάς: Πήγα τουαλέτα κι έχασα την ψηφοφορία

Βουλή για γέλια και για κλάματα! Φωκάς: Πήγα τουαλέτα κι έχασα την ψηφοφορία
Φωτογραφία Eurokinissi

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες σχεδόν 24 ώρες με την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ στη Βουλή είναι, τουλάχιστον, σουρεάλ. Και δυστυχώς δεν είναι για γέλια πια. Είναι για κλάματα… Γιατί φτάσαμε στο σημείο ένας βουλευτής, ο Αριστείδης Φωκάς, να επικαλείται την… τουαλέτα για να δικαιολογήσει την -αδικαιολόγητη- απουσία του από την ψηφοφορία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βράδυ Τρίτης, 29 Ιανουαρίου 2019, ελληνική Βουλή. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ βρίσκει… τείχος. Στο προεδρείο ο Γιώργος Βαρεμένος. Η ψηφοφορία επί της αρχής ξεκινά αλλά όταν φτάνει στους… ΑΝΕΛ, ο εισηγητής του κόμματος Αριστείδης Φωκάς είναι άφαντος. Ο κίνδυνος καταψήφισης ορατός και όλα γίνονται… θρίλερ! Ο προεδρεύων αποφασίσει να διακόψει την ψηφοφορία και προκαλούνται αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Που είναι ο Αριστείδης Φωκάς (οέο;). Εδώ ο Φωκάς, εκεί ο Φωκάς, πουθενά ο Φωκάς. Στην τουαλέτα ήταν (τελικά), όπως αποκάλυψε, απροκάλυπτα κιόλας, ο ίδιος.

“Χάβρα” και σήμερα (30.01.2019) στη Βουλή όταν (με την Τασία Χριστοδουλοπούλου στην έδρα) μπήκαμε… ξανά στη διαδικασία για να γίνει η ψηφοφορία. Μια κατάσταση άνω ποταμών, μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν. Κυρίως τους 300.

Σηκώθηκε λοιπόν ο Αριστείδης Φωκάς για να δικαιολογήσει τη χθεσινή του απουσία. Και η δικαιολογία ήταν πιο γελοία από την ίδια την απουσία. «Αυτό που έγινε χθες δεν το έχουμε ξαναδεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία 40 χρόνια» είπε ενώ γύρω του γινόταν χαμός. Ούτε βέβαια αυτό που είπε μετά το έχουμε ξανακούσει στη Βουλή. Αλλά αυτό δεν το είπε.

«Πριν από εμένα, αναφέρθηκαν συνάδελφοί μου για τον Κανονισμό της Βουλής, τι προβλέπει. Εγώ θα το πω με πιο καθαρά λόγια: στο ποδόσφαιρο, ζητάμε επίμονα να μπει VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στο ελληνικό κοινοβούλιο ευτυχώς υπάρχει το βίντεο για να δούμε ακριβώς τι έγινε. Ξεκινάει η ψηφοφορία και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, για το λόγο ότι είχα πιει μια γκαζόζα στο κυλικείο (σ.σ. μόλις το λέει ακούγονται γέλια) πήγα στην τουαλέτα. Έλειψα για δυο λεπτά. Που προβλέπει ο κανονισμός να σταματά η διαδικασία και να πηγαίνουμε σε ονομαστική; Αυτό που κάνατε είναι για γελοίο, όχι η ιστορία που ανέφερα, αυτό που έγινε χθες είναι για γελοίο. Αν μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής αναφέρεται αυτό που έγινε χθες».

Για του λόγου το αληθές και το video…

Αυτά είπε, επί λέξει, ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου. Το αν θα γελάσετε ή θα κλάψετε, απόφαση δική σας…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις