Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

Βουλή: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

Ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι στη Βουλή καθώς σήμερα (18.10.2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πανδημία.

Η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή αλλά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναβλήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα. 

Και οι δυο άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους τόσο στις πρωτολογίες όσο και στις δευτερολογίες τους.

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε για το 12% των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. «Η απάντηση είναι ότι αρρωσταίνουν αλλά με ελαφρότερα συμπτώματα. Η πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος εμβολιασμένος σοβαρά είναι η ίδια με την εποχική γρίπη. Δεν θυμάμαι να κλείνουμε την χώρα και θα σας παρακαλούσα αυτό το επιχείρημα να μην το χρησιμοποιήσετε. Εκτός και αν θέλετε να αυξήσετε την καταλληλότητα για πρωθυπουργός στους ανεμβολίαστους».

Είμαστε 20οι στον εμβολιασμό στην ΕΕ και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό με διάφορους τρόπους. 

«Το καταλυτικό επιχείρημα είναι ένα. Και γι’ αυτό επιμένω στο ποσοστό 88%. Αν δεν εμβολιαστείτε κινδυνεύετε σοβαρά να καταλήξετε σε μια ΜΕΘ ή και να χάσετε την ζωή σας. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες της προσωπικής του επιλογής. Επιλέγουν εκατομμύρια συμπολίτες μας να μην εμβολιαστούν και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Δεν το κάνουμε για να τους τιμωρήσουμε αλλά για να τους προστατεύσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να αμφισβητείτε τα πραγματικά δεδομένα. Διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάντε μια βόλτα στα μεγάλα μας νοσοκομεία και δείτε τις νέες ΜΕΘ. Αυτά δεν έγιναν εν μέσω κορονοϊού; Είναι αλήθεια. Είναι μια παρακαταθήκη για το ΕΣΥ και θα μείνουν και μετά τον covid. Ο κορονοϊός ήταν η ευκαιρία για μια μεγάλη κινητοποίηση. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε εδώ και να μηδενίζουμε. Τα σχολεία άνοιξαν υποδειγματικά. Τα παιδιά είναι πειθαρχημένα και σήμερα έχουμε λιγότερα κρούσματα στις ηλικίες αυτές από ότι είχαμε τον Αύγουστο. Θέλατε να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη και «ποτέ δεν είπαμε βγάλτε τις μάσκες. Εμείς δεν θα αφήσαμε όλα ελεύθερα. Βάλαμε ένα πλαίσιο. Αν πιστεύετε ότι το πλαίσιο είναι χαλαρό εισηγείστε lockdown; Εξηγήστε μας. Είτε προς την μια πλευρά θα μπατάρετε, είτε προς την άλλη. Προστατεύουμε τους ανεμβολίαστους αλλά τους θέτουμε όλους προ των ευθυνών μας. Μου είναι αδιανόητο να υπάρχουν υγειονομικοί που είναι ανεμβολίαστοι. Θα μείνουν σε διαθεσιμότητα».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην παρουσιάζει στοιχεία από το ληξιαρχείο και τόνισε ότι υπάρχουν δεδομένα από το 2020 που δείχνουν ότι δεν έχει αυξηθεί η θνητότητα. 

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες για την δημιουργία καθεστώτος γιατί επέλεξε να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ για την καμπάνια του εμβολιασμού. Αν όντως κάποιοι ξεφεύγουν από τα κανάλια παρεμβαίνει το ΕΣΡ και επιβάλλει πρόστιμα. Αν λέτε ότι εμείς στηρίζουμε αντιεμβολιαστές αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει σε κριτική. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εξεταστική και τόνισε ότι όταν το αντικείμενο της συζήτησης είναι το πως η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων θα ήταν σωστό η έρευνα να πάει από το 2015. «Προτείνω, να συμφωνήσουμε σε μια ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο για να ερευνηθεί η χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015 έως το 2021. Και εκεί κ. Τσίπρα θα τα ψάξουμε όλα. Όσο γνωρίζω στην χώρα έχουν γίνει 300 δημοσκοπήσεις από όταν εξελέγην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες ήταν κοντά στο ποσοστό του αποτελέσματος των εκλογών εκτός από μια», και έδειξε το Documento. Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε με 8 και 10 μονάδες τις εκλογές. Χάσατε γιατί το επέλεξε ο ελληνικός λαός». 

«Πολιτική με ψέμματα για να παρουσιάσετε ψευδή εικόνα της πραγματικότητας είναι επικίνδυνη για την χώρα. Πληρώσαμε επί μια δεκαετία τα ψέμματα και τις αυταπάτες. Αν πρέπει να επενδύετε συνεχώς στην ένταση και την καταστροφή και να λέτε όχι σε όλα συνεχίστε να το κάνετε. Δεν σας κάνει καλό. Όλοι το ξέρουν σε αυτή την αίθουσα. Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή αντιπολίτευση που αξίζει στην χώρα. Ως προωθυπουργός θα κάνω τα πάντα για να αφήσω την τοξικότητα στο περιθώριο», τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Δείτε την δευτερολογία

Η πρωτολογία του πρωθυπουργού

Με ευχές στην Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε εκ μέρους και της Κ.Ο. του κόμματός του ο πρωθυπουργός. Μερικές φορές αυτές οι ανθρώπινες δοκιμασίες πρέπει να μας ευαισθητοποιούν περισσότερο, είπε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι πρέπει να δείξουμε αντανακλαστικά καταλαγής και να είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί. Χωρίς να προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις μας και χωρίς να λένε ότι σε ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτή την χώρα υπάρχει η προσωπική ευθύνη η δική μου».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα τόνισε ότι καμία λήξη δεν έχει σφυρίξει η κυβέρνηση στην μάχη κατά της πανδημίας. «Κάνω τουλάχιστον 3 συσκέψεις την εβδομάδα με το επιτελείο μου απέναντι σε ένα φαινόμενο το οποίο δεν έχουμε μπορέσει να το ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για ψέμματα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και για παραπληροφόρηση. 

«Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο την φωτογραφία της στιγμής», τόνισε. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τα στοιχεία του τελευταίου μήνα και παραθέτοντας στοιχεία είπε ότι με αυτά αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της πανδημίας από την αρχή της. 

«Είναι άδικο να απομονώνετε τι συμβαίνει για κάποιες εβδομάδες και να μην βλέπετε την μεγάλη εικόνα», σημείωσε. 

Για το θέμα της υπερβάλλουσας θνητότητας και λόγω κορονοϊού και λόγω άλλων ασθενειών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για όσους αρρωσταίνουν από covid και χάνουν την ζωή τους.  

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι όσοι νοσούν βαριά και καταλήγουν από τον κορονοϊό είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα. «Η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή την στιγμή απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο. Εννέα στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. «Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες ακόμα και από φάρμακα για τον πονοκέφαλο», είπε. 

«Αν οι ενήλικοι άνω των 60 ετών είχαν εμβολιαστεί στο 90% οι διασωληνωμένοι σήμερα θα ήταν αντί για πάνω από 300 λίγο παραπάνω από 50», τόνισε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στους νέους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του πρόσφατα από κορονοϊό και ήταν ανεμβολίαστοι και στην αναφορά της αναπληρώτριας Μίνας Γκάγκα σε αυτό το θέμα.

Επικαλέστηκε και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος είπε ότι όσο χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού σε μια περιοχή τόσο περισσότερα θα είναι τα κρούσματα. 

«Χρέος όλων μας είναι να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν ένα βήμα για το καλό τους και το καλό των γύρω τους. Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη: η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και το σύστημα υγείας δεν θα γίνει μονομέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη ήταν εθνική υπόθεση. Στις περισσότερες χώρες έγινε στοιχείο διακομματικής σύγκλισης και δεν μπορώ να πω το ίδιο για εμάς», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι «με μια ρητορική που δηλητηριάζει και σπέρνει σύγχιση στην κοινή γνώμη, εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει να προτείνει κάτι τεκμηριωμένο αλλά έχει μια προσέγγιση επιφανειακή από ένα κόμμα που κυβέρνησε την χώρα. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με μια δόση έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και είναι ένα ποσοστό που αν συγκριθεί με τις προθέσεις που εξέφραζαν οι πολίτες σε δημοσκοπήσεις είναι μεγαλύτερο.  

«Η Πολιτεία ίσως με λάθη αλλά συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και 2 χρόνια. Εσείς υπηρετήσατε πραγματικά το δικό σας; Προσπερνώ την πρώτη φάση της πανδημίας όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την χώρα και στελέχη σας ζητούσαν να γίνει ακόμα και το καρναβάλι της Πάτρας. Κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να κλείσουν και όταν έκλειναν ζητούσατε να ανοίξουν».  

Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού ο Πολάκης

Και κάνοντας αναφορά στα εμβόλια και ασκώντας κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους και μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται υπονοώντας ότι κάποια είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθπούν εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και πως υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς δεν δίνουμε στους πολίτες. Μας ζητούσε να το συνταγογραφήσουμε ο κ. Πολάκης την ώρα που το CDC έλεγε ότι είναι για άλογα και μοσχάρια».

«Ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως γιατρός», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Επιτρέψατε, ανεχτήκατε, ενθαρρύνατε να υπάρχει μέσα στο κόμμα σας διγλωσσία για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Όταν επιλέξαμε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού μας είπατε να το κάνουμε αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Ένα πράγμα που κάναμε σε αυτούς τους 22 μήνες δεν μας είπατε ότι είναι καλό. Λοιδορήσατε το freedom pass και αυτό ήταν που αύξησε τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους από το 15% στο 60%. Για ποιο αρραγές μέτωπο μιλάμε όταν το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης. Λέγατε ότι θα κάνετε μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και όλα αυτά ήταν λόγια. σε κάθε ευκαιρία υπονομεύατε την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Αναφέρθηκε στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και επανέλαβε ότι η βόρεια Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός διάβασε μια ανάρτηση ενός γιατρού που δίνει μάχη στα δημόσια νοσοκομεία και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια να επενδύσετε πολιτικά πάνω στην πανδημία. 

Ρώτησε πριν διαβάσει την ανάρτηση αν έκανε καλά που έκανε καμπάνια η κυβέρνηση υπέρ του εμβολιασμού και τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση. 

Για το αν η κυβέρνηση έχει σφυρίξει την λήξη της πανδημίας ρώτησε τον κ. Τσίπρα πότε είδε τελευταία φορά δελτίο ειδήσεων. Από που προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει την σιωπή τους; Θα περίμενα σήμερα από εσάς λίγη περισσότερη συγκρότηση και κατάθεση προτάσεων για να διαψεύσετε εκείνους που σας κατηγορούν ότι σε κάθε δυσκολία εσείς βλέπετε μια ευκαιρία. Για την Αριστερά η κανονικότητα ποτέ δεν ήταν ευκαιρία, είπε η κα Αχτσιόγλου, είπε ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός. 

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Δευτερολογία Τσίπρα: Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη; 

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για συγκρότηση όταν έκανε την πιο ασυνάρτηση και ασυγκρότητη ομιλία από τότε που τον θυμάμαι στην θέση του πρωθυπουργού, είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τα μέτρα», είπε ο κ. Τσίπρας «και ζητήσαμε μέχρι και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και είπατε όχι σε όλα. Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;»

Ρώτησε μάλιστα τον πρωθυπουργό αν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές του. Ζήτησε απολογισμό του τι πέτυχε η καμπάνια και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αδιόρθωτο. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είχε απαξιωτικό ύφος και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει στοιχεία προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πιάνεται αδιάβαστος. «Είστε αδαής και αλαζόνας, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε σε μια έκρηξη ο κ. Τσίπρας και στην συνέχεια ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί. 

Ρώτησε αν υπάρχει σχέδιο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και γιατί στην βόρεια Ελλάδα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Τόνισε ακόμα ότι η μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρεσβεύει πως το εμβόλιο δεν είναι το μόνο μας όπλο. «Καλλιεργείτε ένα κλίμα ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς. Δεν μιλάτε με τον κ. Μπουρλά να σας πει για το Ισραήλ;», είπε ακόμα. 

Για το θέμα της καμπάνιας, ο κ. Τσίπρας είπε «εσείς δεν κάνατε καμπάνια αλλά βρήκατε μια ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση. Για να χτίσετε το καθεστώς σας. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο κ. Κουρτς ήταν ένα μαθητούδι δίπλα σας». 

Ρώτησε τον πρωθυπουργό ακόμα: «Δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για την πανδημία και ζητήσατε από τους πολίτες να εμβολιαστούν και είμαστε στην τελευταία θέση στους εμβολιασμούς. Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και να λένε ανοησίες. Γίνεται προκαταρκτική εξέταση και εσείς μέσω της λίστας Πέτσα που είναι λίστα Μητσοτάκη χρηματοδοτούσατε μέσα που είχαν στο πρόγραμμά τους ψεκασμένους. Με τι κριτήρια δώσατε 20.000 στο ΒΕΡΓΙΝΑTV; Εκεί λένε ότι Σόρος και Γκέιτς χρησιμοποιούν τον κορονοϊό. Με τι κριτήρια χρηματοδοτήσατε κανάλια στην περιφέρεια που είναι κατά της χρήσης μάσκας και εμβολιασμού. Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που έλεγε ότι στόχος της πανδημίας είναι να σκοτωθούν χιλιάδες παιδιά για να παραχθεί ανδρενόχωμα. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους και έρχεστε και λέτε μετά ότι φταίει η αντιπολίτευση».

Ρώτησε για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό γιατί άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει την πανδημία με ελαφρότητα και πολιτική σκοπιμότητα. 

Δείτε την δευτερολογία του κ. Τσίπρα

 

Τσίπρας: «Αφού μπουκώσατε με χρήμα τα ΜΜΕ πιστέψατε ότι κανείς δεν θα καταλάβει την αποτυχία σας»

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας.

Kαταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι’ αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορονοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες». Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό». Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Επανέλαβε πολλές φορές την λέξη αποτυχία για την κυβέρνηση και έκανε ειδική αναφορά στα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «αφού μπουκώσατε με χρήμα τα ΜΜΕ πιστέψατε ότι κανείς δεν θα καταλάβει την αποτυχία σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι «την μεγαλύτερη παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας σας την κάνατε οι ίδιοι αφού ξηλώσατε την dream team της συμφοράς», και αναφέρθηκε στην παραίτηση Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ, την τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά σε άλλο υπουργείο και του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού. Αναφερόμενος δε στην τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας είπε ότι είναι πρωτοφανές να τοποθετείται υπουργός Υγείας ένας δικηγόρος και υπουργός Δικαιοσύνης ένας γιατρός. 

Ειδικά αναφερόμενος στον Θάνο Πλεύρη είπε: «Τον βάλατε εκεί γιατί είναι ακροδεξιός και κλείνετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές». «Σας καλώ να συνέλθετε και να λάβετε μέτρα τώρα πριν χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας. 

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις