Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλή LIVE: Λεπτό προς λεπτό η… τελευταία πράξη για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Βουλή LIVE: Λεπτό προς λεπτό η… τελευταία πράξη για την ψήφο εμπιστοσύνης!
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Κορυφώθηκε απόψε η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, με την ψηφοφορία το βράδυ.
Επίθεση με το… καλημέρα από Μητσοτάκη σε Τσίπρα μέσω… Τσακαλώτου.
Όλα ξεκίνησαν με την πρόταση μομφής της ΝΔ εναντίον του Παύλου Πολάκη, την οποία μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός.
Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Βουλή μέσα από το live blogging του newsit.gr.

Πρόταση μομφής στον Πολάκη η ΝΔ, μετατροπή της διαδικασίας σε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας και κάπως έτσι η Βουλή ήταν… στο κόκκινο για τρίτη ημέρα.

Τελικά η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους, μέσα στις οποίες είναι και αυτή του Ιωάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Βουλή μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Το Μαξίμου για την κόντρα στην Βουλή

Σχέδιο που στόχο έχει να πλήξει το πολιτικό προφίλ του πρωθυπουργού προκειμένου να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές βλέπουν πίσω από την ακραία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβήσει την ΝΔ η οποία εμφανίζεται να έχει φτάσει στο «ταβάνι» της συσπείρωσης της ενώ δεν έχει να λαμβάνει ψήφους από καμία άλλη κομματική δεξαμενή.

Έτσι, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι, η ΝΔ επιχειρεί να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού όχι γενικά και αόριστα αλλά στοχεύοντας το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο λογικά πριν από τις εκλογές θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας την εκλογική διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία

Η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή φαίνεται πως εγκαινίασε μια νέα περίοδο αντιπαράθεσης των δύο αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει να πέσει τίποτε κάτω και να μη μείνει καμία προσβολή αναπάντητη από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε χθες πως ουδόλως μετάνιωσε για τη στάση που κράτησε απέναντι από τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου, στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του – με αποκορύφωμα ασφαλώς τον Παύλο Πολάκη – είναι αυτοί που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και χρησιμοποιούν διχαστικό λόγο, ενώ επιχειρούν και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με αναφορές π.χ. στην οικογένεια του προέδρου της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις