Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βούτσης: Ανασχηματισμός πολύ μετά τη ΔΕΘ

Βούτσης: Ανασχηματισμός πολύ μετά τη ΔΕΘ

Με πρώτο νομοσχέδιο αυτό του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας θα ανοίξει το νομοθετικό έργο της Ολομέλειας της Βουλής καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ψηφιστεί πριν την εμφάνιση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ παράλληλα έβαλε «πάγο» και στα σενάρια περί ενός δομικού ανασχηματισμού προσδιορίζοντάς τον, εάν τελικά το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να τον κάνει, για το τέλος Φθινοπώρου με τις αρχές του χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφορικά με τα σενάρια περί ενός επικείμενου άμεσα  δομικού ανασχηματισμού της κυβέρνησης είπε πως αυτός σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να γίνει πριν την άνοδο του  Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ και ως εκτίμηση ανέφερε ότι αυτός θα μπορεί να  γίνει μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα σημείωσε το ρόλο που διαδραματίζουν και οι γερμανικές εκλογές και πως αυτές θα εξελιχθούν για όλη την Ευρωζώνη. Ο κ. Νίκος Βούτσης, πάντως εκτίμησε με βάση τις οικονομικές εξελίξεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ ότι τα πράγματα  και οι πολιτικές θα είναι καλύτερες  για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος  από ότι αυτές που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφορικά με το νομοθετικό έργο, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εκτός από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την μαύρη και αδήλωτη εργασία που θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί είναι έτοιμα για να κατατεθούν το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αγροτικό συνδικαλισμό, ένα του υπουργείου Εθνικής Αμύνας, το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και φυσικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια που ήδη όμως αυτό έχει κατατεθεί στην Βουλή πριν αυτή κλείσει για τις θερινές διακοπές. Για λίγο πιο πίσω…  προσδιόρισε, ότι θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να ανοίξει στη Βουλή το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή ξεκινήσει εντός της τρίτης συνόδου.

Σχετικά με το πότε θα προσδιοριστεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1, ο κ. Νίκος Βούτσης ανέφερε πως θα υπάρξει συνεννόηση με τα κόμματα αλλά εκτίμησε ότι μάλλον θα γίνει μετά τη ΔΕΘ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις