Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βούτσης: Τι εννοούσα με το “δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το ‘15”

Βούτσης: Τι εννοούσα με το “δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το ‘15”

Τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης χθες (10.10.2019) βράδυ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά περί της ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 προκάλεσαν αίσθηση. Και μια νέα, διευκρινιστική, δήλωση από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής.

«(…) ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα», είπε χθες βράδυ ο Νίκος Βούτσης.

Μοιραία, οι τίτλοι «δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το ‘15» έκαναν την εμφάνισή τους. Και γι’ αυτό, λίγες ώρες μετά, ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει διευκρινιστική δήλωση. Για να πει ότι «μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινήσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα».

Και κυρίως να εξηγήσει τι εννοούσε με όσα είπε, γιατί η σκόνη είχε ήδη αρχίσει να σηκώνεται…

«Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό. Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης στη δήλωσή του.

Δείτε και τι είπε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις