Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βουλή: Άγρια κόντρα Καμμένου – Βενιζέλου για PSI και… Σάφα

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο κακός… χαμός επικράτησε στη Βουλή λίγο αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τα όσα είπε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υποβρύχια και το PSI προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ένα… πανδαιμόνιο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όρθιος και φωνάζοντας, ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Αφού οι δυο άνδρες είχαν έναν έντονο διάλογο, ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως χυδαιολογεί και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με συκοφαντίες, σημειώνοντας πως εκείνος προστάτευσε τα συμφέροντα του Δημοσίου στην υπόθεση των υποβρυχίων. Θέλησε δε να… πικάρει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, λέγοντας πως «καταλαβαίνω ότι ο κύριος Τσίπρας στηρίζεται στον Καμμένο, ο οποίος χυδαιολογεί και αντιστρέφει την πραγματικότητα. Στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Αμύνης ο Τσίπρας αφαίρεσε αρμοδιότητα από το Καμμένο γιατί δεν τον εμπιστεύεται”.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από το PSI, λέγοντας πως «δεν είναι δική μου πολιτική, είναι της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευρύτατη πλειοψηφία». Τόνισε όμως ότι το PSI ωφέλησε τη χώρα.

Φυσικά, ήρθε η ανταπάντηση από τον Πάνο Καμμένο, που κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως έχει προσωπική ευθύνη για την υπόθεση των υποβρυχίων και… θύμισε πως ήταν εκείνος που είχε πάει στη Βουλή τον Σάφα. «Ο κ. Βενιζέλος τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Θυμάστε τον κ. Σάφα; Άρπαξε 500 εκατ. και έφυγε. Εσείς τον φέρατε ως σωτήρα, δεν είχατε ευθύνη; Ανέλαβε άλλα δυο υποβρύχια και δεν τα έκανε ποτέ».

«Θλιβερό να μην ξέρει ο υπουργός είτε καθόλου τα δεδομένα είτε να τα διαστρέφει τελείως. Την εταιρεία του κ. Σάφα την επέλεξαν οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Ο κ. Σάφα δεν τα εισέπραξε αυτά τα ποσά. Αυτά τα ποσά τα εισέπραξαν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες πριν από εμάς. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο Άμπου Ντάμπι με τον κ. Παπανδρέου. Είστε ένοχος βαριάς συκοφαντίας», ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από τα πυρά του υπουργού Άμυνας δεν γλίτωσε ούτε ο νυν βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, που κατά τη διάρκεια του καυγά Βενιζέλου – Καμμένου διαμαρτυρόταν όρθιος. “Καθήστε κάτω κ. Θεοχάρη! Σας διόρισε κάποτε ο κ. Βενιζέλος και τώρα θέλετε να τον υπερασπιστείτε” του είπε ο Πάνος Καμμένος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε