Πολιτική

Βουλή – Ασφαλιστικό: Εκρηκτική “πρεμιέρα” Μητσοτάκη εναντίον Τσίπρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων είπε ότι "έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή απόψε το βράδυ για το ασφαλιστικό ήταν… αναπόφευκτη. Αυτό προέκυπτε από όλα τα ρεπορτάζ μέσα στην ημέρα και επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε δυναμικά, με σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

“Σκληρό ροκ”

Η επίθεση ξεκίνησε με την φράση “είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο“.

Συνεχίζοντας σε παρόμοιους τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε την 13η σύνταξη και την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. “Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων“.

“Για να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. “Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω”, πρόσθεσε προς τον κ. Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας ότι “εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες”. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος. Στο τρίτο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του 2010 και 2012 αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

Για τις συντάξεις και τους αγρότες

“Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για μειώσεις”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη. Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας γυρίσατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σάς γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;».

«Αναρωτηθήκατε γιατί οι αγρότες δεν συνομιλούν μαζί σας…», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Μήπως πρέπει να πάτε εσείς κοντά τους, στα τρακτέρ, να συνομιλήσετε μαζί τους, όπως κάνατε και λέγατε αυτά τα οποία λέγατε;». «’Ισως ο χώρος εκείνος να σας είναι πιο οικείος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τί θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε».

Δημόσια διοίκηση και… εκτροχιασμός

Σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλους και γενικότερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού: «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους; Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο δημόσιο».

Κλείνοντας ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «αν δεν είχατε εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά το 2015 δεν θα υπήρχε η ανάγκη για περικοπές 1,8 δισ. ευρώ. Δεν θέλετε να μπείτε σε λεπτομερή συζήτηση με αριθμούς γιατί δεν αντέχετε τους αριθμούς. Είστε υπό κατάρρευση και οδηγείτε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο». Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό και απευθύνθηκε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες λέγοντας ότι “μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Μόνο που απαιτείται μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης. Απαιτείται σχέδιο και αλήθεια και όχι ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ