Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Βούτσης στη… γραμμή Τσίπρα! “Μύδροι” για Τόμσεν – Σόιμπλε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ύπαρξη «πολιτικού σχεδίου βαλκανιοποίησης» κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο μετά την συνεδρίαση ΔΕΚΟ της Βουλής όπου διορίσθηκε ο νέος διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπαρκαλέξης και προσερχόμενος να τους ευχηθεί χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε άδικες, αβάσιμες και ανόητες τις φωνές που ακούγονται στο πλαίσιο πολιτικού σχεδίου και θέλουν να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε μια ζώνη με μισθούς 300 ευρώ, χωρίς καμία κοινωνική προστασία, με χαμηλές υπηρεσίες και χωρίς προοπτική στον πρωτογενή τομέα.

Απέρριψε όσους λένε πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα (σ.σ. λέγε με Τόμσεν) και μίλησε για «προσχηματικές» τις αιτιάσεις κατά των πρόσφατων κοινωνικών παρεμβάσεων για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν υπήρχε πολιτικό σχέδιο πίσω από αυτούς που επιχείρησαν να μην προχωρήσει η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, λόγω των κοινωνικών παρεμβάσεων , ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο όμως, παραβιάζει τα όρια της λογικής (σ.σ. λέγε με Σόιμπλε).

Και υπενθύμισε πως η Ελλάδα πήρε εμπροσθοβαρή μέτρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Καλοκαιριού του 2015, τήρησε τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της και η κυβέρνηση αποφάσισε από την υπεραπόδοση των εσόδων, να στηρίξει τους πιο αδύναμους. Η διάθεση της υπεραπόδοσης αυτής, δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο τα στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας και δεν αμφισβητούνται και δεν επηρεάζει ούτε τα οικονομικά στοιχεία για το 2017.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στράφηκε κατά όσων «παραβιάζουν κάθε όριο λογικής» και επιχειρούν εμπόδια στην πορεία της χώρας. Υπενθύμισε στους θιασώτες των νέων περικοπών στις συντάξεις, ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που στηρίζουν τους άνεργους και τις οικογένειες που επλήγησαν από την κρίση και πρόσθεσε «πως εάν δεν υπήρχε οικογενειακή οικονομία πολλοί άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα. Πως πιστεύουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις βλακείες ότι έχουν επιβιώσει τόσο καιρό οι άνεργοι, όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ημιαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς. Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι, συντηρούν τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους, τους άνεργους. Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες…»

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως έχουμε κάνει όλα τα αναγκαία βήματα, δήλωσε πως «μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν όλα» και σχολίασε πολιτικά πως «πλέον οι φωνές σε βάρος της Ελλάδας, είναι μεν δυνατές, αλλά δεν έχουν τους πολιτικούς συσχετισμούς που είχαν το 2015… Αυτοί οι έξυπνοι τεχνοκράτες, που εγείρουν ζήτημα Ασφαλιστικού, δεν σταθμίζουν την συμμετοχή των συνταξιούχων στην συνοχή της κοινωνίας, που μετρά 1.250.000 άνεργους….» (σ.σ. ξανά… λέγε με Τόμσεν).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε