Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Μη μας κουνάς το δάχτυλο – Τήρησε πρώτος τις συμφωνίες

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Μη μας κουνάς το δάχτυλο – Τήρησε πρώτος τις συμφωνίες

– Προσωπική επίθεση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε
– «Όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους»
– «Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου»
– Όλα αυτά ειπώθηκαν σε εκδήλωση της Βουλής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Tα κάλαντα… στους Ευρωπαίους έψαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης υποδεχόμενος το δεύτερο τμήμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην ειδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιεί γι΄ αυτά η Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εκείνους που έχουν κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες και έχουν μπλοκάρουν την μετεγκατάστασή τους είπε «Εμείς βέβαια ημέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους πούμε Χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

Και πρόσθεσε: «εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα θέλησε να γίνει απολύτως ξεκάθαρος προς τους φοβικούς Ευρωπαίους λέγοντας «Δεν είναι αξιόλογη η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης στην Ευρώπη κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής. Και πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».
Ο πρωθυπουργός, τέλος, ευχήθηκε σε ένα μικρό προσφυγόπουλο, την Πατιμά του χρόνου τα Χριστούγεννα να είναι με την οικογένειά της όπου εκείνοι έχουν επιλέξει να ζήσουν.

Στην σημερινή, δεύτερη ημέρα, της εκδήλωσης της Βουλής των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής. Στην χθεσινή αντίστοιχη εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε