Πολιτική

«Βροχή» δηλώσεων για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ακρόπολη – Η απάντηση Ηλιόπουλου στην Πελώνη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σταματήστε να κακοποιείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Ακρόπολη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία ακόμα και στον Πολιτισμό».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Α. Πελώνη, για την επίσκεψη Τσίπρα, ότι «επέβλεψε τη στατικότητα των fake news για τον Ιερό Βράχο».

Η κ. Πελώνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους ο κ. Τσίπρας βρήκε το δρόμο προς την Ακρόπολη, παρόλο που ως Πρωθυπουργός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο, ενώ μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανέφερε τίποτα για την εκεί συνάντησή του με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Η απάντηση Ηλιόπουλου

Τη δήλωση της κυρίας Πελώνη, δεν άργησε να ακολουθήσει εκείνη του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Η κα Πελώνη αντί να αναρωτιέται γιατί δεν ασχολήθηκε ο κος Τσίπρας με τη παρουσία της Μενδώνη στην Ακρόπολη, ας εξηγήσει γιατί ο Πρωθυπουργός ντρέπεται να εμφανίσει δίπλα του την υπουργό πολιτισμού ακόμη και τη Παγκόσμια μέρα Πολιτισμού, προτιμώντας να πάει σε ένα μουσείο δίχως την επικοινωνιακά καταστροφική παρουσία της δίπλα του» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συνέχισε: «Κατά τα άλλα καλό θα ήταν η κα εκπρόσωπος αντί να μιλά για fake news να απαντήσει στις εκκλήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, τόσο για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης όσο και για τα αρχαία της Βενιζέλου. Εκκλήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, όπως του κου Μαζάουερ και άλλων, που καλούν τον κο Μητσοτάκη να σταματήσει να πληγώνει τη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη