Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χ.Θεοχάρης: «Η απόφαση είναι δική μου! Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Χ.Θεοχάρης: «Η απόφαση είναι δική μου! Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

– «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο, τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Χάρης Θεοχάρης
– Η παραίτηση του έγινε δεκτή έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι
– Παρών στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου
– Πιο ενεργό ακόμα το σενάριο να μην φύγει από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας

Με αιχμές και φανερά χολωμένος για την απόφαση της κυβέρνησης να τον απομακρύνει ο παραιτηθείς πλεον γ.γ. Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης αποχαιρέτησε τον Γιάννη Στουρνάρα και είπε πολλά που θα συζητηθούν.

Ο κ. Θεοχάρης, συγκινημένος αμέσως μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών δήλωσε:

«Η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Είμαστε ενάμιση χρόνο εδώ, έχω δείξει ότι έχω κάνει πολλά, εν μέσω μεγάλης αναδιοργάνωσης».

Με την οργή να ξεχειλίζει είπε: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είαι ανεκτίμητη».

Πρόσθεσε ότι: «Δε νιώθω εξιλαστήριο θύμα. Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

Ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης για τον Γιάννη Στουρνάρα: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια».

Το παρασκήνιο

Η παραίτηση ανακοινώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Προηγήθηκε μαραθώνια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομκών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού. Σταύρος Παπασταύρου.

Είναι επι της ουσίας η πρώτη ρήξη του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, ενώ με την αποχώρηση του Θεοχάρη μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην φύγει από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας!

Η κυβέρνηση φαινόιταν αποφασισμένη να απομακρύνει τον κ. Θεοχάρη αποδίδοντάς στον ίδιο πολλά λάθη τα οποία κόστισαν στη ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Θεώρησαν δηλαδή ότι διάφορες εγκύκλιοι που εκδώθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο καλό δεν έκαναν στο κυβερνών κόμμα.

Ηταν μάλιστα τόσο αποφασισμένοι να τελειώσουν με τον κ. Θεοχάρη παρά τις αντιρρήσεις που έφτασαν στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων δημιουργήθηκε με βάση το μνημόνιο και με στόχο να έχει ο αξιωματούχος που την κατέχει πλήρη ανεξαρτησία από την κυβέρνηση. Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν στην θέση αυτή τους τελευταίους 18 μήνες.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι:

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης – Επικαλείται προσωπικούς λόγους

Υπο παραίτηση ο Χάρης Θεοχάρης

“Ανασχηματίζουν” τον Χ. Θεοχάρη – Τον… παραιτούν από τη θέση πριν λήξει η θητεία του

Ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί οι εφαρμογή για τις συμπληρωματικές δηλώσεις!!!

Πως να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση – Οδηγίες από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Απολυμένη καθαρίστρια αιφνιδίασε τον Χ. Θεοχάρη στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε