Πολιτική

Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Παρατείνεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επέκταση των περιοριστικών μέτρων σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας το πρωί της Κυριακής (29.03.2020).

“Τα περιοριστικά μέτρα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστούν για μία ακόμη εβδομάδα”,. είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

“Είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε επιδημιολογικά και επιχειρησιακά την όλη κατάσταση μετά και τα περιοριστικά μέτρα πολιτικής προστασίας που επιβλήθηκαν στους δύο οικισμούς”, τόνισε από την Νεάπολη Κοζάνης, κατά την διάρκεια σύσκεψης με τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα ανακλαστικά και τους χειρισμούς των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης στην οργάνωση και αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι “στην μικρή Ελλάδα, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την κρίση”, ενώ προειδοποίησε ότι “δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή και έχουμε να διαβούμε ένα βουνό που βρίσκεται μπροστά μας”.

Επανέλαβε ότι πρέπει “να δείξουμε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων και εκτός από τις ενέργειες του κράτους αυτή η μάχη θα κριθεί στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των πολιτών”.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.

Click4more: SOS Χαρδαλιά για κορονοϊό – Περιμένουμε κορύφωση της πανδημίας από τα μέσα μέχρι τέλη Απριλίου

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε και την αισιοδοξία του λέγοντας ότι “εάν οι πολίτες επιδείξουν συνέπεια, υπομονή και επιμονή στους στόχους που έχουν τεθεί στο τέλος θα καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας”.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, με τη σειρά του, τόνισε ότι τα μέτρα καραντίνας στα δύο χωριά του νομού Κοζάνης είχαν θετικά αποτελέσματα αφού καταφέραμε να στασθεροποιήσουμε, όπως είπε, την εξάπλωση του ιού ενώ για την περίπτωση της Καστοριάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτός, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων με την πολιτική προστασία, εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων υπό μορφή καραντίνας.

Ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζεύκλης ανακοίνωσε ότι το βράδυ του Σαββάτου (28.03.2020) υπήρξαν δύο νέα κρούσματα ένα στην Σιάτιστα και ένα στην Γαλατινή και κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώνουν στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Το ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μετέφερε τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τους υπαρχηγούς της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής προσγειώθηκε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής (28.03.2020) στην Νεάπολη Κοζάνης.

Ο υφυπουργός μετά την σύσκεψη, επισκέφθηκε με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, τα δύο χωριά ενώ μαζί του ήταν και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τον Δήμαρχο Χρήστο Ζεύκλη.

Το κλιμάκιο θα με τον κ. Χαρδαλιά θα μεταβεί στον Έχινο της Ξάνθης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Η ατζέντα, η ιστορική ομιλία με φόντο την Ακρόπολη και οι συμφωνίες
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η επίσκεψη αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε βασικές προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η αμυντική συνεργασία, η περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια
Mark Schiefelbein
46
Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο - Η θερμή αγκαλιά με τον Γεραπετρίτη και το πρόγραμμα της επίσκεψης
Την Τετάρτη (7/10/26) θα συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ αργότερα, θα τον δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην Πνύκα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα – Η θερμή αγκαλιά με τον Γεραπετρίτη και το πρόγραμμα της επίσκεψης
30
Τσίπρας : Αν δεν υπήρχε η ΕΛ.Α.Σ. ο Μητσοτάκης θα είχε έναν εύκολο περίπατο
«Ο δικός μας ο στόχος πρέπει να είναι να νικήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Συνεδρίαση των Συντονιστικών Επιτροπών Αττικής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
11