Πολιτική

Χαρίτσης: Είμαι βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο κυβερνητικός εταίρος θα αναλογιστεί την ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι μας ειδικά σε αυτή τη συγκυρία και σε σχέση με τις εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσει να δίνει τη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη του στην παρούσα κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε περίπτωση που τελικά οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από τις συνταγματικές προβλέψεις» και ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στο κοινοβούλιο για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ανέφερε άλλωστε χθες και ο πρωθυπουργός.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς όπως είπε υπάρχουν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, πέραν από την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, το νέο καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας, νέες ρυθμίσεις για αποπληρωμή οφειλών, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και εξορθολογισμός των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας.

“Πυρά” προς την ΝΔ για καταστροφολογία και πόλωση

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προωθεί την καταστροφολογία και την πόλωση, γεγονός που -όπως είπε- δείχνει το πολιτικό αδιέξοδό της, ενώ την προκάλεσε να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Απαντώντας στις χθεσινές υπόνοιες του προέδρου της ΝΔ περί επιχειρούμενης νοθείας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η τοποθέτηση αυτή προκαλεί οργή και αποδεικνύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με όρους τοπικού κοινοτάρχη τρίτης κατηγορίας. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως ό,τι λέει έχει βαρύνουσα σημασία για τη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε πως η δήλωσή του αυτή «αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής». Έκανε επίσης λόγο για «κινήσεις πανικού του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος βλέπει το αφήγημά του για εκλογικό περίπατο να καταρρέει με κρότο».

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι το υπουργείο Εσωτερικών από τεχνικής πλευράς «είναι απολύτως έτοιμο για να διεξάγει ομαλά και με πλήρη αντικειμενικότητα και διαφάνεια» πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Σχετικά, τέλος, με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων με τους 8.166 διοριστέους της προκήρυξης 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση από το ΑΣΕΠ ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”»
«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις φιλοδοξίες του. Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το κόμμα Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 54
Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο πάρκο Τρίτση με 400 καλλιτέχνες – Η ξεχωριστή έκθεση για τους 200 της Καισαριανής
Το ταξίδι του, σε δεκάδες πόλεις της χώρας, θα κορυφωθεί το Σάββατο (26.09.2026) με την πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα - Συναυλίες σε τέσσερις σκηνές και πολιτικές συζητήσεις
Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, ΚΚΕ, Λιπάσματα 14