Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χειμάρρα: Επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα για τη σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου Δημάρχου

Χειμάρρα: Επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα για τη σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου Δημάρχου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας.

Ο Διονύσης – Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη μαζί με τον συνήγορό του και με έναν ακόμα συνεργάτη του.

Το χρονικό της σύλληψης

Υπενθυμίζεται πως Διονύσης Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από την προσαγωγή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά μαζί του».

Λίγες μέρες μετά λοιπόν την προσωπική επίθεση του Έντι Ράμα, αστυνομικοί πλησίασαν τον Φρέντι Μπελέρη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έξω από την επιχείρηση της οικογένειάς του και αφού το μαγαζί είχε κλείσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις