Πολιτική

Υπέρ της πρότασης για προανακριτική για Παπαγγελόπουλο το ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο νέος υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος, Κυριάκος Κυριάκος, στην πρώτη συμμετοχή του τελευταίου στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Θέλουμε να πέσει άπλετο φως για να αναδειχθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και να υπάρχουν για όλους», υπογράμμισαν και πρόσθεσαν ότι «οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι προφανείς, όμως, ποινικές ευθύνες που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχουν προκύψει».

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ επισήμαναν πως η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση, εξέφρασε την αγωνία των πολιτών και την ανασφάλειά τους για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη δυνατότητα ψήφου των αποδήμων οι δυο άνδρες δήλωσαν πως το ΚΙΝΑΛ είναι ανοικτό στον διάλογο για τις απαιτούμενες συγκλίσεις και συναινέσεις με τα άλλα κόμματα, δεδομένου ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις.

Ακόμη αναφέρθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, την οποία εκτίμησαν ως τυπική και θετική, γνωρίζοντας, όπως ειπώθηκε, «την επιθετικότητα του Τούρκου προέδρου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27