Πολιτική

Υπό το βλέμμα της Μπέτυς Μπαζιάνα το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη [pics]

Μπορεί για κάποιους να είναι γρουσούζικος ο αριθμός 13 αλλά όχι για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από… Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε προκαταλήψεις και σήμερα (22.08.2018) ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook 13 φωτογραφίες από την επίσκεψή στην Ιθάκη.

Από το νησί του Οδυσσέα, με εμφανή τον συμβολισμό, επέλεξε χθες το πρωθυπουργός να κάνει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει σήμερα πολλές “είχαν” και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία τον συνόδευσε στην Ιθάκη.

Μια από αυτές προσφέρει και μια… ματιά στο παρασκήνιο της μαγνητοσκόπησης του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Με το μικρόφωνο στο πουκάμισό του, ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο σημείο που επιλέχθηκε, με φόντο το λιμάνι, για να απευθύνει το διάγγελμα. Ακριβώς πίσω από έναν συνεργάτη του, στέκεται και η Μπέτυ Μπαζιάνα, που ήταν παρούσα τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το σχεδόν 8λεπτο μήνυμά του.

tsipras ithaki fb

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τη χώρα της Ιθάκης, ήταν και κάποιες από το καφέ όπου έκατσαν μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, τον δήμαρχο του νησιού κι άλλους τοπικούς φορές για να πιούν έναν καφέ πριν φύγουν για την Αθήνα.

tsipras ithaki fb

tsipras ithaki fb

Φυσικά, δεν λείπουν οι φωτογραφίες από τη βόλτα που έκανε ο πρωθυπουργός στο λιμάνι, όταν περπάτησε από το δημαρχείο έως το ξενοδοχείο όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος. Μια βόλτα που χαρακτηρίστηκε από την αποθέωση που γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κόσμο να του φωνάζει να συνεχίσει, να του σφίγγει το χέρι και να τον φιλάει… σταυρωτά…

tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb

Το post και το μήνυμα

Ο πρωθυπουργός συνοδεύει το post για την επίσκεψη στην Ιθάκη με ένα σύντομο μήνυμα. “Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει. Εχτές, από την Ιθάκη, δώσαμε το μήνυμα μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έγραψε νέα σελίδα αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας”, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 20
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή