Πολιτική

Υπό το βλέμμα της Μπέτυς Μπαζιάνα το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη [pics]

Μπορεί για κάποιους να είναι γρουσούζικος ο αριθμός 13 αλλά όχι για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από… Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε προκαταλήψεις και σήμερα (22.08.2018) ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook 13 φωτογραφίες από την επίσκεψή στην Ιθάκη.

Από το νησί του Οδυσσέα, με εμφανή τον συμβολισμό, επέλεξε χθες το πρωθυπουργός να κάνει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει σήμερα πολλές “είχαν” και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία τον συνόδευσε στην Ιθάκη.

Μια από αυτές προσφέρει και μια… ματιά στο παρασκήνιο της μαγνητοσκόπησης του πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Με το μικρόφωνο στο πουκάμισό του, ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο σημείο που επιλέχθηκε, με φόντο το λιμάνι, για να απευθύνει το διάγγελμα. Ακριβώς πίσω από έναν συνεργάτη του, στέκεται και η Μπέτυ Μπαζιάνα, που ήταν παρούσα τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας βιντεοσκοπούσε το σχεδόν 8λεπτο μήνυμά του.

tsipras ithaki fb

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τη χώρα της Ιθάκης, ήταν και κάποιες από το καφέ όπου έκατσαν μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, τον δήμαρχο του νησιού κι άλλους τοπικούς φορές για να πιούν έναν καφέ πριν φύγουν για την Αθήνα.

tsipras ithaki fb

tsipras ithaki fb

Φυσικά, δεν λείπουν οι φωτογραφίες από τη βόλτα που έκανε ο πρωθυπουργός στο λιμάνι, όταν περπάτησε από το δημαρχείο έως το ξενοδοχείο όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος. Μια βόλτα που χαρακτηρίστηκε από την αποθέωση που γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κόσμο να του φωνάζει να συνεχίσει, να του σφίγγει το χέρι και να τον φιλάει… σταυρωτά…

tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb tsipras ithaki fb

Το post και το μήνυμα

Ο πρωθυπουργός συνοδεύει το post για την επίσκεψη στην Ιθάκη με ένα σύντομο μήνυμα. “Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει. Εχτές, από την Ιθάκη, δώσαμε το μήνυμα μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έγραψε νέα σελίδα αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας”, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση της «Ιθάκης» - «Τους ευχαριστώ πολύ για τα καλά τους λόγια, εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου»
Ο πρώην πρωθυπουργός χαμογελαστός ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Παύλο Μαρινάκη για τα καλά τους λόγια
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη»
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 48