Πολιτική

Υπόθεση Λιγνάδη: Στα χαρακώματα Μαξίμου και Τσίπρας

Άγρια πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πάλι την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν, όπως αναφέρει.

Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα μετατρέποντας το ελληνικό #metoo σε ελληνικό Qanon. 

«Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας», τονίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές. Προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon. Ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για ανοιχτή συζήτηση μπροστά στον ελληνικό λαό, στη Βουλή, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επέμεινε στην απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. 

Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα. Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνησή του. Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα. Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη
Το Μαξίμου σηκώνει το γάντι στον Σαμαρά: «Συνήθεις εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις»
Κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί «δυνητικής εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων» στη σύμβαση για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, ενώ παραπέμπουν και στον ΑΔΜΗΕ για την πορεία των ερευνών στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο
Μέγαρο Μαξίμου
Ο Καρανίκας υπερασπίζεται ξανά τον... Γεωργιάδη: «Αλλαγή στρατηγικής στην Υγεία, όχι διάλυση»
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (πάλι) υπερασπίστηκε τον υπουργό Υγείας για τα επεισόδια στη Νίκαια και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για «τοξικότητα»
Νίκος Καρανίκας
Νέες αιχμές Σαμαρά για κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα για Chevron και Κάσο
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν δικαιούται να σιωπά», ζητεί απαντήσεις για όρους της σύμβασης έρευνας νότια της Κρήτης και θέτει ερωτήματα για τις αντικρουόμενες αναφορές Αθήνας και Λευκωσίας
Αντώνης Σαμαράς 18