Πολιτική

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο: «Αδιανόητο να είναι υπέρ αυτών που εργαλειοποιούν ανθρώπους»

Για προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας με ψέματα, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν ενημερωθεί οι τουρκικές Αρχές.

«Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για τον Έβρο.

Η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Έβρο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση στα πάντα, κατέχεται από ακραίο αντικυβερνητικό μένος και επιδίδεται σε προπαγάνδα σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας με ψέματα.

Μιλούν για “απάθεια” και “απροθυμία”, υιοθετούν άκριτα κατηγορίες για “άρνηση κινητοποίησης”, εφευρίσκουν ακόμη και δήθεν αντιφάσεις, δεν διστάζουν να περιγράφουν την Ελλάδα ως “χώρα-φύλακα” της “Ευρώπης-φρούριο”! Αυτή είναι η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελληνική Αστυνομία.

Το πλέον εξοργιστικό, όμως, είναι να εγκαλούνται οι αστυνομικοί μας, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές. Γυναίκες και άντρες της ΕΛΑΣ που κινδυνεύουν καθημερινά για να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με αδίστακτους δουλεμπόρους.

Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους.

Αυτές τις τακτικές υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ντροπή τους!

ΥΓ. Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε και έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ας μιλάνε μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, όπου σκοτώθηκε ένα παιδί και κινδύνευσαν ζωές, ανέδειξε την απάθεια και απροθυμία της Κυβέρνησης να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που εκτυλίχθηκε στα σύνορα της Ελλάδας.

Μετά από πολλές πιέσεις και με καθυστέρηση τριών ημερών ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περιστατικό σε τουρκικό έδαφος.

Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει μεν ότι “δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία” στην εν λόγω νησίδα, αλλά και ότι “προέβη σε δύο ενημερώσεις στις Αρχές της Τουρκίας” – άγνωστο για ποιο θέμα, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

Καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση της ΕΕ δεν υπήρξε. Απαιτούμε πλήρη, αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών».​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
11
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
93
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 16
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
13
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ