Πολιτική

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο: «Αδιανόητο να είναι υπέρ αυτών που εργαλειοποιούν ανθρώπους»

Για προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας με ψέματα, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και έχουν ενημερωθεί οι τουρκικές Αρχές.

«Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για τον Έβρο.

Η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Έβρο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση στα πάντα, κατέχεται από ακραίο αντικυβερνητικό μένος και επιδίδεται σε προπαγάνδα σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας με ψέματα.

Μιλούν για “απάθεια” και “απροθυμία”, υιοθετούν άκριτα κατηγορίες για “άρνηση κινητοποίησης”, εφευρίσκουν ακόμη και δήθεν αντιφάσεις, δεν διστάζουν να περιγράφουν την Ελλάδα ως “χώρα-φύλακα” της “Ευρώπης-φρούριο”! Αυτή είναι η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελληνική Αστυνομία.

Το πλέον εξοργιστικό, όμως, είναι να εγκαλούνται οι αστυνομικοί μας, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές. Γυναίκες και άντρες της ΕΛΑΣ που κινδυνεύουν καθημερινά για να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με αδίστακτους δουλεμπόρους.

Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους.

Αυτές τις τακτικές υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ντροπή τους!

ΥΓ. Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε και έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ας μιλάνε μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, όπου σκοτώθηκε ένα παιδί και κινδύνευσαν ζωές, ανέδειξε την απάθεια και απροθυμία της Κυβέρνησης να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που εκτυλίχθηκε στα σύνορα της Ελλάδας.

Μετά από πολλές πιέσεις και με καθυστέρηση τριών ημερών ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περιστατικό σε τουρκικό έδαφος.

Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει μεν ότι “δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία” στην εν λόγω νησίδα, αλλά και ότι “προέβη σε δύο ενημερώσεις στις Αρχές της Τουρκίας” – άγνωστο για ποιο θέμα, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

Καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση της ΕΕ δεν υπήρξε. Απαιτούμε πλήρη, αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση.

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών».​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τα μέτρα ύψους 300 εκατ. ευρώ θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα έκτακτα μέτρα στήριξης ύψους 300 εκατ. ευρώ – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 12
Έκτακτα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Fuel pass και παρέμβαση για diesel και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Εκδήλωση με άρωμα Ανδρέα Παπανδρέου: Μνήμες, δάκρυα και χειροκροτήματα για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε τον Νίκο Παπανδρέου να βάλει έναν …τίτλο στη ζωή του Ανδρέα και εκείνος είπε «Ήρωας», για να ακολουθήσει νέο κύμα χειροκροτημάτων
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από τα μάτια των παιδιών του: Εκδήλωση μνήμης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι επιπτώσεις του πολέμου: Σχέδιο δράσης με τρία σενάρια για ανακούφιση των νοικοκυριών
Οι παράμετροι που θα καθορίσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης είναι η πορεία των συρράξεων στη Μέση Ανατολή, οι διεθνείς τιμές της ενέργειας και οι αποφάσεις για τη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανείς δεν θα σταθεί μόνος απέναντι στην καταιγίδα, μπορούμε την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Όπως το έχουμε αποδείξει σε κάθε δυσκολία, θα δώσουμε και τώρα τη μάχη με όπλα την οικονομική αποτελεσματικότητα και την πολιτική σταθερότητα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16