Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Θα εξεταστούν 15-20 άτομα στην ΕΛΑΣ για την καταδρομική επίθεση των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Θα εξεταστούν 15-20 άτομα στην ΕΛΑΣ για την καταδρομική επίθεση των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα στην ελληνική αστυνομία, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα εξεταστούν 15-20 άτομα του Σώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των αιματηρών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις