Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Υπουργείο Υγείας: «Το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά» – Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

εμβόλια ΠΟΥ Μαδρίτη

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού εξελίσσεται σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Αιτία τα εμβόλια που προορίζονται για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού με το υπουργείο Υγείας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά.

«Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει ανακοίνωσή του υπουργείου Υγείας. Υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη “μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

«Αναβάλλονται προγραμματισμένοι εμβολιασμοί»

«Πλιάτσικο και ανικανότητα», όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών κατήγγειλε νωρίτερα ο ΣΥΡΖΑ προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Υγείας.  Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πλιάτσικο και ανικανότητα. Μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το εμβόλιο. Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις