Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάεφ: «Είπα ναι στο Βόρεια Μακεδονία γιατί ο Τσίπρας δέχθηκε την «μακεδονική ταυτότητα»

25η Μαρτίου

Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ελλάδα έκανε ο Ζόραν Ζάεφ. Στο ντιμπέιτ που έγινε με τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι, ο Ζάεφ είπε ότι ο λόγος που είπε «ναι» στον όρο Βόρεια Μακεδονία για την ονομασία της χώρας του ήταν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα».

Είπε ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν», αλλά, όπως είπε, απορρίφθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων της ελληνικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» για την οποία είπε ότι «λάμπει στον ΟΗΕ» χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η “μακεδονική γλώσσα” είναι η γλώσσα των “Μακεδόνων” στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε ακόμα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κρίστο Μίτσκοσκι πίεσε τον Ζάεφ να απαντήσει στο ερώτημα εάν στην Ελλάδα ζουν «Μακεδόνες» και ποιες γλώσσες ομιλούνται στην ελληνική Μακεδονία. Ο Ζάεφ όμως απάντησε: «Δεν θα παρασυρθώ από τον κ. Μίτσκοσκι ώστε να έρθω σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα».

πηγή: Voria.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις