Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζήτησε να αποσύρει τους υπουργούς ο Καμμένος! “Όχι” από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ

Ζήτησε να αποσύρει τους υπουργούς ο Καμμένος! “Όχι” από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αποσύρει τους υπουργούς.
“Άκυρο” από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
Δριμεία κριτική από βουλευτές για τη στάση του στο Σκοπιανό.

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα, αφού όλα δείχνουν πως ο Πάνος Καμμένος σκέφτεται να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση εξαιτίας της διαφωνίας του στην συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους υπουργούς το κόμματος.

Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν πέρασε, με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να είναι παρούσες σε μια τέτοια απόφαση και εκείνες οι υπουργοί (Κουντουρά και Χρυσοβελώνη) που δεν είχαν προσέλθει.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Τις πιο έντονες πιέσεις σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει φαίνεται να δέχθηκε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Σφοδρή κριτική

Ο Πάνος Καμμένος έκανε την πρόταση αυτή μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από τους βουλευτές του, οι οποίοι του καταλόγισαν ότι το κόμμα οδηγήθηκε σε στρατηγικό αδιέξοδο στο θέμα των Σκοπίων με την τακτική που ακολούθησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τον κατηγόρησαν ότι πόνταρε τα πάντα στο ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την βουλή της ΠΓΔΜ, ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι αλλιώς.

Διαψεύδουν οι ΑΝΕΛ

Ωστόσο οι ΑΝΕΛ τονίζουν ως ουδέποτε ο Πάνος Καμμένος έθεσε τέτοιο ζήτημα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες αυτές “αποκυήματα φαντασίας” που στόχο έχουν να πλήξουν το κόμμα αλλά τελικά προκαλούν μόνο γέλια.

Πολιτικό “θρίλερ”

Πάντως νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας, αφού… άπαντες περίμεναν την έγκριση η μη της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε πως εν αναμονή εξελίξεων στη γειτονική χώρα, βρίσκεται και σε «διαρκή συνεδρίαση» η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες».

Επιπλέον, τόνισε πως αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια, δεν γίνεται να ληφθούν αποφάσεις, ούτε ο ίδιος να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο ισχύει και για τη συνέντευξη που επρόκειτο να δώσει στο STAR CHANNEL, καθώς επιθυμεί να έχει μια καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις. Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να επισήμανε επίσης πως δεν ισχύουν όσα γράφονται για ψήφο κατά συνείδηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις