Πολιτική

Ζορμπά: Έπρεπε η Κονιόρδου να κάνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμείο

Άγνοια του τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί και τι γίνεται με τους αρχαιολογικούς χώρους αποκαλύπτουν τα όσα είπε η νέα υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά μετά τον σάλο που έχει προκληθεί για το θέμα του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Η κα Ζορμπά, άφησε και αιχμές για την προκάτοχό της, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε κάνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όλα τα μνημεία πέρασαν στο Υπερταμείο και όλα εξαιρούνται. Υπάρχει μια φασαρία για το τίποτα», είπε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σχολιάζοντας τον σάλο που προκλήθηκε μετά την καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι καταγγέλουν ότι στον κατάλογο με τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν προς αξιοποίηση στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία.

Σύμφωνα με την ίδια «πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar τη Natura τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και τους δημόσιους χώρους. Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών». Είπε ακόμα ότι κακώς δεν υπήρξε ξεκαθάρισμα πριν πάνε τα μνημεία στο υπερταμείο». Από μια συγκεκριμένη φράση της προκύπτει το μπάχαλο και η άγνοια στο υπουργείο Πολιτισμού. Είπε η κα Ζορμπά: «Να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή αν είναι μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο». Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να τοποθετηθεί και αν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η κα Ζορμπά άδειασε την προκάτοχό της λέγοντας επίσης: «Υποθέτω ότι η κα Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση για το θέμα αυτό με το υπουργείο Οικονομικών».

«Και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έβαλε την υπογραφή του, θεωρώ ότι δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστικής κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ανασφάλειας. Δεν ξέρω για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπάρχει ένα κενό με το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώνεται. Εκεί πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας γιατί είναι έργο υποδομής», είπε η κυρία Ζορμπά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Κολλημένο» στα χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η συζήτηση για μεταγραφές με Τζάκρη, Κασιμάτη και Αποστολάκη
Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο - Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Κασσελάκης για αποχώρηση Τζάκρη από τους Δημοκράτες: Ο κόσμος αισθάνεται αποστροφή για τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές γυρολόγων
«Το να γίνουν οι Δημοκράτες συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ ή να μπουν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα που μιλά για πατριωτικούς φόρους και τέτοιες ανοησίες, δεν αποτελεί στρατηγική μας»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη
Το «αγκάθι» της ακρίβειας προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου: Το «ορόσημο του Σεπτεμβρίου και ο «κουμπαράς» της ΔΕΘ
Ο «κουμπαράς», που υπολογίζεται στο ενάμισι και πλέον δισ. ευρώ, σχεδιάζεται να κατευθυνθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες - κοινωνικές ομάδες που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη παραίτηση από το κόμμα Κασσελάκη σε 24 ώρες: «Χαιρέτησε» και ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε»
Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, την αποχώρησή του από τους Δημοκράτες ανακοίνωσε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αποφεύγοντας προσωπικές αιχμές ή χαρακτηρισμούς
Μιχάλης Χουρδάκης