Οι μεζέδες είναι στην ιδιοσυγκρασία μας ως λαός.
Τους φτιάχνουμε για να περιποιηθούμε τους φίλους μας, για να συνοδεύσουμε τα ποτά μας ή τις μπύρες μας το καλοκαίρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάποιες φορές θέλουμε να τους ετοιμάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τους προσφέρουμε στην παρέα, που έφτασε απροειδοποίητα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι η φέτα είναι ένα συνηθισμένο υλικό και υπάρχει στα περισσότερα ψυγεία, θα φτιάξουμε με αυτήν, έναν γρήγορο και εύκολο μεζέ.
Αν δεν έχετε όλο τον χρόνο που απαιτείται για το μαρινάρισμα, (30 – 60 λεπτά), αφήστε την φέτα στο ελαιόλαδο με τα αρωματικά, μέχρι να πλύνετε μερικά ντοματίνια, να σερβίρετε μερικές ελιές και να σπάσετε σε μπουκιές μερικά παξιμαδάκια. Όλα αυτά σε ένα δίσκο, είναι ο ιδανικός μεζές της τελευταίας στιγμής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μαριναρισμένη φέτα
Υλικά:
- 200 γρ. φέτα σκληρή
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1/2 κ.γ. άνηθο αποξηραμένο
- 1/2 κ.γ. χοντροτριμμένα τριμμένα ανάμεικτα χρωματιστά πιπέρια
- σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Ταμπονάρουμε τη φέτα, την κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ρίγανη, άνηθο και τα χοντροτριμμένα χρωματιστά πιπέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, για μία ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα.
Σερβίρουμε τη μαριναρισμένη φέτα, με το αρωματικό λάδι, μαζί με ντοματίνια, ελιές και σπασμένα παξιμαδάκια.