Tasteit

Συνταγή για εύκολο κοτόπουλο με πατάτες και σκορδοβούτυρο

Απλότητα και λίγα υλικά

Η μεγαλύτερη αγωνία της καθημερινότητας, είναι πώς θα χορτάσει και θα τραφεί μια οικογένεια, με κάτι εύκολο και χωρίς να χρειαστεί μια περιουσία ή πολλά υλικά.

Μια τέτοια συνταγή-καταφύγιο όταν θέλεις κάτι που θα ετοιμαστεί μόνο του, στον φούρνο και θα το ευχαριστηθούν όλοι, είναι το κοτόπουλο με πατάτες.

Η μαγική προσθήκη εδώ είναι το σκορδοβούτυρο που δίνει υγρασία στο κοτόπουλου και άρωμα στις πατάτες.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή κομμένο σε κομμάτια ή μπούτια μόνο, αν προτιμάτε αυτό το κομμάτι, οι περισσότεροι στην οικογένεια.

Ο εύκολος τρόπος μαγειρέματος και η πλούσια γεύση θα σας κάνουν να φτιάχνετε αυτή τη συνταγή κάθε εβδομάδα.

Κοτόπουλο με πατάτες και σκορδοβούτυρο

Υλικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου 
  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε φέτες ή κύβους
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τοποθετουμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Απλώνουμε τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, με το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και οι πατάτες να ροδίσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί