Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Toyotomi ErAI: Το κλιματιστικό της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης

Toyotomi ErAI: Το κλιματιστικό της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τις έξυπνες συσκευές. Όμως η τεχνολογία προχωράει. Και η Toyotomi δεν θα μπορούσε να μην την ακολουθήσει.

Στην εποχή που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, η Toyotomi κάνει το μεγάλο βήμα και την… εντάσσει στο «δυναμικό» της!

Για όσους ασχολούνται με το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και πως αυτή «μπαίνει» πλέον σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ακόμη και στις οικιακές συσκευές, με τα κλιματιστικά να αποτελούν την πιο πρόσφατη είσοδο στον κόσμο του ΑΙ.

Στον κλιματισμό η τεχνολογία Inverter ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά, διαμορφώνοντας τις τάσεις και τις καταναλωτικές απαιτήσεις. Φθάνοντας στην 3η γενιά των κλιματιστικών Inverter, η ιαπωνική Toyotomi κάνει το επόμενο βήμα και ενσωματώνει -για πρώτη φορά- την Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα σειρά προϊόντων της, την Toyotomi ErAI.

Η χρήση του ΑΙ αποτελεί ουσιαστικά μία «επανάσταση» για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, καθώς δημιουργεί τη βάση προκειμένου να μπορεί ένας καταναλωτής να διαμορφώνει όπως πραγματικά επιθυμεί τις συνθήκες στο χώρο που βρίσκεται και περνά ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του.

Το Toyotomi ErAI ενσωματώνει έναν ειδικό αλγόριθμο ΑΙ, χάρη στον οποίο το κλιματιστικό συλλέγει ανά δευτερόλεπτο δεδομένα από τον χώρο, μετρώντας θερμοκρασία και υγρασία. Επιπλέον, όσο περισσότερο λειτουργεί η συσκευή τόσο πιο αποδοτική γίνεται η στρατηγική βέλτιστου ελέγχου.

Το αποτέλεσμα είναι, αρχικά, η εξοικονόμηση έως και 15% στην κατανάλωση ενέργειας ετησίως, σε σχέση με ένα παρόμοιο inverter κλιματιστικό χωρίς AI: 176 kWh ηλεκτρικής ενέργειας στα 12.000 BTU/h ή 279 kWh στα 24.000 BTU/h.

Αυτή η αισθητή διαφορά σημαίνει χαμηλότερες δαπάνες ενέργειας και, επιπλέον, συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το ErAI μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία μείωσης ισχύος μέσω του τηλεχειριστηρίου. Η ισχύς μειώνεται κάτω από 75% στη λειτουργία χαμηλών Watt 1 και κάτω από 50% στη λειτουργία χαμηλών Watt 2. Αν και η ισχύς μειώνεται, το κλιματιστικό εξακολουθεί να λειτουργεί και να παρέχει άνεση και ωραία ατμόσφαιρα στο χώρο.

Όπως είναι αναμενόμενο για την κορυφαία ιαπωνική εταιρεία κλιματισμού, το Toyotomi ErAI διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς να βρει σε κλιματιστικό τελευταίας γενιάς: smart dry – ανεξάρτητη λειτουργία αφύγρανσης, ιονιστή Plasma, αποστείρωση αέρα UVC, φίλτρο HEPA (13) 3PLUS για καθαρισμό του αέρα, λειτουργία φωνητικών εντολών, λειτουργία περιορισμού απόδοσης «P», καθώς και ηλεκτρική αντίσταση εξωτερικής μονάδας για απρόσκοπτη λειτουργία από τους -25οC έως τους 50οC.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κλιματιστικό που είναι τόσο «έξυπνο», ώστε να προσφέρει στον χρήστη του την καλύτερη δυνατή άνεση, όσο απαιτητικές και δύσκολες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις