Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Windows laptops: Συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες επιλογές!

Windows laptops: Συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες επιλογές!

Εργασία, παιχνίδι, σερφάρισμα: τα πάντα μπορείς να κάνεις σε ένα Windows laptop, αρκεί να το σκεφτείς προτού καταλήξεις σε κάποιο.

Οι δυνατότητές τους είναι τεράστιες και η ελευθερία δίχως όρια, χωρίς να αφήνουν «αβοήθητους» τους απλούς χρήστες και παράλληλα χωρίς να περιορίζουν τους power users που θέλουν να πάρουν τα μέγιστα από το μηχάνημά τους. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν πλήθος περιφερειακών με άνεση, οπότε μπορείς να προσαρμόσεις το χώρο εργασίας, παιχνιδιού ή διασκέδασης όπως θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι τι μπορεί να σε περιορίζει – πιθανότατα, τίποτα.

Καθώς υπάρχουν ουκ ολίγα Windows laptops που μπορούν να καλύψουν πραγματικά οποιονδήποτε, συγκεντρώνουμε παρακάτω μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην αγορά, είτε είσαι επαγγελματίας είτε θέλεις έναν υπολογιστή για το σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Dell Inspiron 3501

Για τον casual χρήστη, εκείνον που καθημερινά χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για πολλά πράγματα όμως όχι κάτι εξεζητημένο ή «βαρύ», τότε το Dell Inspiron 3501 είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει μεγάλη οθόνη 15.6” για να χωράει όλη σου την καθημερινότητα και να απολαμβάνεις όσα βλέπεις, με άριστη ποιότητα εικόνας χάρη στην ανάλυση Full HD. Παρά το μέγεθός του, δεν είναι βαρύ οπότε μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα είτε μέσα στο σπίτι είτε εκτός σπιτιού – ακόμη κι ένα παιδί μπορεί να το μεταχειρίζεται χωρίς δυσκολία. Για ασφάλεια, διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για ξεκλείδωμα, ώστε να το ξεκλειδώνει μονάχα ο κάτοχός του.

Από άποψη επιδόσεων, καταφέρνει να φέρει εις πέρας καθημερινές εργασίες δίχως πρόβλημα. Βιντεοκλήσεις και σερφάρισμα είναι «παιχνιδάκι», όπως και ορισμένα προγράμματα που ενδέχεται να χρειαστούν, όπως η σουίτα του Microsoft Office που περιλαμβάνει τα Word και Excel. Με ενσωματωμένη Wi-Fi, Bluetooth αλλά και συνδέσεις USB είναι ευέλικτο τόσο ασύρματα όσο κι ενσύρματα, για να χρησιμοποιήσεις περιφερειακά κάθε είδους όπως εκτυπωτές ή ακουστικά. Είναι μια άψογη επιλογή για μαθητές και φοιτητές αλλά και γενικότερα οποιονδήποτε θέλει να κάνει απλά πράγματα με τον υπολογιστή του δίχως να ανησυχεί για τις επιδόσεις.

Toshiba Dynabook Satellite Pro

Ο φορητός υπολογιστής του επαγγελματία λέγεται Toshiba Dynabook Satellite Pro και θα τον συνοδεύει σε κάθε βήμα του. Αξιόπιστο και στιβαρό, είναι κατασκευασμένο για να αντέχει καθημερινή χρήση ή μεταφορά και να μην… πτοείται, αντέχοντας εκεί που άλλα laptops θα εμφάνιζαν σημάδια ή δυσλειτουργίες. Όμως το πραγματικό «ζουμί» κρύβεται στις λειτουργίες που βοηθούν τον επαγγελματία στην καθημερινότητά του. Η οθόνη του έχει υψηλή φωτεινότητα και παραμένει ευανάγνωστη ακόμη και υπό το φως του ήλιου για να σε εξυπηρετεί εντός ή εκτός γραφείου και πέραν αυτής, διαθέτει Advanced Encryption (TPM 2.0) και Windows 10 Pro για να προσφέρει καθολική προστασία. Φυσικά, στις δύο πλαϊνές πλευρές διαθέτει πολλές θύρες, από USB και Ethernet ως HDMI και VGA, για να έχεις πρόσβαση σε άλλες συσκευές χωρίς την ανάγκη για αντάπτορες.

Όλα αυτά συμπληρώνουν το ικανότατο σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό, με έναν Intel Core i7-8550U να βρίσκεται στο επίκεντρο πλαισιωμένος από 8GB DDR4 RAM, 512GB M.2 SSD και γραφικά Intel UHD Graphics 620. Με λίγα λόγια, μπορεί άνετα να υποστηρίξει πλήθος εφαρμογών γραφείου κι όχι μόνο, μιας και με ήχο DTS Studio Sound μπορείς κάλλιστα να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά για μια ταινία ή ακόμη κι ένα ελαφρύ παιχνίδι στον ίδιο υπολογιστή.

Microsoft Surface 4 Laptop

Ο καλύτερος φίλος εκείνου που γράφει διαρκώς (κι όχι μόνο) είναι ένα Microsoft Surface 4 Laptop. Εξοπλισμένο με πανίσχυρους επεξεργαστές Intel Core ή AMD Ryzen, δεν τίθεται θέμα «ιπποδύναμης» ακόμη και για ελαφριά γραφιστικά προγράμματα όπως το Adobe Photoshop. Όμως το πραγματικό σημείο όπου λάμπει είναι το πληκτρολόγιο και η οθόνη του, σχεδιασμένα για να κάνουν τη δακτυλογράφηση γρήγορη και με ακρίβεια ενόσω το έγγραφο παρουσιάζεται με άνεση στην οθόνη του που διαθέτει μεγάλο ύψος για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Πέραν αυτών, η αυτονομία του είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αγγίζοντας εύκολα υψηλά διψήφια νούμερα σε σενάρια εργασίας, οπότε κάποιος που κάνει μικτή ή απλή χρήση ενδεχομένως να απολαύσει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Οι ανταγωνιστικές του επιδόσεις εννοείται πως το καθιστούν ιδανικό και για πιο απλές χρήσεις, όπως παρακολούθηση ταινιών ή μουσική και φυσικά σερφάρισμα, οπότε κάποιος που βρίσκεται σε αναζήτηση ποιοτικού υπολογιστή υψηλών επιδόσεων για εργασία κι όχι μόνο, αναμφίβολα θα εντυπωσιαστεί από τα όσα προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο.

HP Spectre x360

Ένα όνομα, μια ιστορία για πολλούς γραφίστες κι επαγγελματίες εν γένει. Το HP Spectre x360 είναι ευέλικτο με τρόπο που δύσκολα φαντάζεται κανείς για laptop: η οθόνη του γυρίζει προς τα πίσω κι αγγίζει την πλάτη, παράλληλα ενσωματώνοντας δυνατότητα χρήσης με την αφή. Αυτά σημαίνουν πως μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει όπως θα έκανε με ένα tablet, μονάχα με τα δάχτυλα και με το πληκτρολόγιο πλέον στην πίσω πλευρά, ή ακόμη και να σχεδιάσει στην οθόνη με μια γραφίδα κι έτσι να αποφύγει τη χρήση επιπλέον περιφερειακών (ή του ποντικιού) για την ίδια δουλειά.

Για να υποστηριχθούν αυτά, το εσωτερικό του πρέπει να είναι εξίσου ποιοτικό και η HP δεν απογοητεύει, επιλέγοντας επεξεργαστή Intel Core i7 με 16GB DDR4 RAM και μονάδα αποθήκευσης PCIe NVMe M.2 SSD για να παρέχει κορυφαία ταχύτητα κι υποστήριξη εφαρμογών. Γραφιστικά προγράμματα τρέχουν με χαρακτηριστική άνεση και είναι περιττό να ειπωθεί πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστεί βασικά προγράμματα γραφείου, όπως η σουίτα Microsoft Office. Έξυπνες λειτουργίες, όπως το Smart Sense που προσαρμόζει την απόδοση βάσει της χρήσης σου, ολοκληρώνουν ένα ήδη εντυπωσιακό πακέτο.

Asus ROG Strix G17 G713QM

Οι gamers γνωρίζουν πως οποιοσδήποτε συμβιβασμός δεν είναι καλοδεχούμενος κι έτσι το Asus ROG Strix G17 G713QM φροντίζει να μην συμβιβαστεί σε κανένα τομέα. Με οθόνη 17.3” προσφέρει τεράστιο χώρο για να βλέπεις τα παιχνίδια σου και να τα απολαμβάνεις, παράλληλα χωρίς να χάνεις τη φορητότητα ενός laptop, όμως δε σταματά εκεί καθώς προσφέρει υψηλό ρυθμό ανανέωσης 144hz για απίστευτη ομαλότητα στην εικόνα. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας AMD Ryzen 9 5900HS μαζί με την NVDIA GeForce RTX 3060 6GB και 16GB DDR4 RAM, που συνοδεύονται από έναν NVMe M.2 SSD 1TB για να απολαμβάνεις ταχύτητα και δύναμη σε κάθε κομμάτι του υπολογιστή – οι απαιτήσεις κανενός παιχνιδιού δε μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη διασκέδασή σου.

Η αισθητική και πρακτικότητα ενός gaming laptop όμως εκτείνεται και πέρα από τα βασικά εσωτερικά κομμάτια του, οπότε το σώμα είναι μικρό και λεπτό παρά τα όσα κρύβονται εντός. Επιπλέον, το προηγμένο σύστημα ψύξης φροντίζει να εξάγεται ο θερμός αέρας επαρκώς και το σύστημα να παραμένει δροσερό χάρη στους πολλαπλούς ανεμιστήρες με 83 πτερύγια έκαστος. Το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και τα ηχεία που παράγουν εικονικό surround 5.1.2 υπόσχονται άριστη εμπειρία χρήσης και γενικότερα παιχνιδιού, σε ένα από τα καλύτερα gaming laptops που μπορείς να βρεις.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις