Τεχνολογία

Διάθεση λογισμικού malware μέσω… Facebook

Η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας RSA Security εντόπισε πρόσφατα την δράση ενός προγραμματιστή και πωλητή malware, που διέθετε κακόβουλο λογισμικό και συναφείς υπηρεσίες μέσω του κοινωνικού δικτύου του Facebook.

 
O προγραμματιστής διέθετε μέσω της σελίδας του πληροφορίες σχετικά με botnets, malware και exploits, καθώς και το λογισμικό Zeus v 1.2.10.1 που ο ίδιος είχε αναπτύξει. 
 
Ο πωλητής παρείχε επίσης στους υποψήφιους αγοραστές ένα demo του προσαρμοσμένου πίνακα ελέγχου botnet, τον οποίο είχε προγραμματίσει για να συνεργάζεται με το τραπεζικό trojan Zeus.
 
Το Trojan Zeus, το οποίο έχει κυκλοφορήσει από το 2007, αποτελεί το δημοφιλέστερο εργαλείο για την επίθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
 
Η εταιρεία ασφαλείας ενημερώσε το κοινωνικό δίκτυο για την ύπαρξης της συγκεκριμένης σελίδας, η οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Call of Duty: Πωλήσεις που ζαλίζουν – Ο πρόωρα χαμένος Βινς Ζαμπέλα δημιούργησε ένα από τα πιο πετυχημένα videogames στην ιστορία
Ο πρόωρος χαμός του δημιουργού του Call of Duty Βινς Ζαμπέλα προκάλεσε σοκ σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο - Τα συνολικά έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια
Call of Duty
Έπεσε ξανά Cloudflare: Τεράστια προβλήματα σε δεκάδες sites – Εκτός λειτουργίας Canva και Downdetector
Λίγες ώρες μετά, οι τεχνικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης - «Δεν πρόκειται για επίθεση» διευκρινίζει ο διευθυντής τεχνολογίας της υπηρεσίας
Τα γραφείο της Cloudflare στο Σαν Φρανσίσκο