Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Διείσδυση υπερυψηλών ταχυτήτων σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

Διείσδυση υπερυψηλών ταχυτήτων σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

Πώς ζούσαμε χωρίς internet; Και κυρίως, πώς ζούσαμε χωρίς γρήγορο internet;

Αλήθεια, θυμάστε πως ήταν όταν οι video-κλήσεις γίνονταν με διακοπές και… pixel παντού, η αναζήτηση ακόμη και του πιο απλού πράγματος δεν ήταν θέμα δευτερολέπτων αλλά… πολλών λεπτών.

Φανταστείτε να μας είχε βρει εκείνη τη… λίθινη εποχή του internet η πανδημία. Όχι όχι, κανείς δεν θέλει. Γιατί το internet μας κάνει τη ζωή καλύτερη. Πιο ποιοτική. Όχι γιατί μπορούμε να βρούμε όποια πληροφορία θέλουμε σε χρόνο dt, αλλά γιατί, μας φέρνει πιο κοντά. Διαμορφώνει τις κοινωνικές μας σχέσεις.

Η Μαίρη που δουλεύει πολύ και μένει μακριά, δεν μπορεί να βλέπει τους γονείς της και τα ανίψια της καθημερινά. Μια βίντεοκλήση, όμως, ένα μήνυμα που θα έχει βίντεο ή φωτογραφίες, τους φέρνουν πιο κοντά.

Ο Γιάννης έχει αποκτήσει το πρώτο του παιδί αλλά μένει στην Καλιφόρνια. Δεν μπορεί να έρχεται συχνά για να βλέπει τους συγγενείς του, αλλά κι εδώ το γρήγορο internet κάνει το θαύμα του: τους φέρνει πιο κοντά.

Ο Κώστας έχει πάντα κάτι να κάνει. Ακόμη κι όταν δεν είναι στο γραφείο. Τα data που πρέπει να «διαβάσει», οι οδηγίες που πρέπει να δώσει. Δεν χρειάζεται όμως γι’ αυτό να μένει «κολλημένος» στο γραφείο. Μπορεί να τα κάνει απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Χάρη στο γρήγορο internet που διαθέτει.

Χάρη στην COSMOTE, όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα -και πολλά ακόμη- με το Fiber To The Home δίκτυό της.

Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, πιο εύκολη. Για να μας ενώνει με τους αγαπημένους μας, όπου κι αν βρίσκονται εκείνοι, όπου κι αν είμαστε εμείς. Έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Γι’ αυτό και η απρόσκοπτη, ποιοτική και γρήγορη σύνδεση στο internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, στο σπίτι αλλά και στη δουλειά μας.

Η COSMOTE διαθέτει σήμερα τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής και σταθερής στη χώρα, με κορυφαίες ταχύτητες και αξιοπιστία. Και το καλύτερο είναι πως δεν σταματά να τα εξελίσσει διαρκώς. Με τεχνολογίες αιχμής όπως το Fiber To The Home που ήδη αναπτύσσει, συμβάλλει στην ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

Οι οπτικές ίνες αναβαθμίζουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν. Με το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα, οι ταχύτητες είναι εκπληκτικές και φτάνουν σε ορισμένες περιοχές το 1 Gbps. Ήδη 2,3 εκατ. ιδιώτες και επιχειρήσεις απολαμβάνουν την απόλυτη αυτή εμπειρία internet, με ταχύτητες: 300Mbps, 500Mbps ή/και 1Gbps.

Τι φέρνει στη ζωή μας η υποδομή Fiber To The Home; Πρακτικά αυτό  σημαίνει ότι για πρώτη φορά, έχουμε 100% εγγυημένη ταχύτητα για downloading και uploading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, θέαση HD video χωρίς διακοπές, ταυτόχρονη λειτουργία όλων  των smart συσκευών online, όπως ποτέ άλλοτε! Φανταστείτε να χρειάζεστε άμεσα μια βεβαίωση από το gov.gr και να μην έχετε γρήγορο internetγια να την εκδώσετε.

Αντίστοιχα, για τις επιχειρήσεις, η μετάβαση στην οπτική ίνα αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους, ιδίως σε κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία.

Τα υπερσύγχρονα δίκτυα νέας γενιάς συμβάλλουν καθοριστικά και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ κ.α. Εξελίξεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, με παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία.

Το γρήγορο internet είναι ήδη εδώ. Σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ως βασικό αγαθό για όλους και όχι ως είδος πολυτελείας για τους λίγους. Γι’ αυτό και στη σύγχρονη εποχή οφείλει να είναι αξιόπιστο και ποιοτικό. Με σταθερή συνδεσιμότητα και μεγάλη χωρητικότητα, ακόμα και όταν είναι πολλές συσκευές ταυτόχρονα online.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις