Τεχνολογία

Αυτός αποφασίζει τι διαβάζουμε στο Facebook!

Ένας 26 χρόνος μπορεί και ελέγχει όλα όσα βλέπουμε στο Newsfeed του Facebook

Ο 26χρονος Greg Marra σύμφωνα με τους New York Times είναι ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο αφού είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τον αλγόριθμο που επιλέγει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook και αποφασίζει για την τύχη τους.

 
Το 2012 ο Greg Marra έγινε γνωστός γιατί δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Τwitter το οποίο απέκτησε followers και μπορούσε και αλληλεπιδρούσε με τους χρήστες χωρίς αυτοί να γνωρίζουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ρομπότ.
 
Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ο οποίος τον προσέλαβε στο Facebook και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έγινε επικεφαλής προϊόντων newsfeed του Facebook δηλαδή ελέγχει τον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια άρθρα θα βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα.
 
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Greg Marra μπορεί να αλλάξει με ένα κλικ αυτό που βλέπουν στη σελίδα τους τα περίπου 1,3 δις μέλη του Facebook τότε οι NY Times δεν τον έβαλαν άδικα στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Βαρδής Βαρδινογιάννης στο ανανεωμένο zappit.gr: Από gamer, δημιουργός του Couch Heroes
Ο γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της Μελίσσας Γκρόμελ μιλάει αποκλειστικά στον Τάσο Σαλονικό για το όραμά του, τη δημιουργία του Couch Heroes και την πορεία του στον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 1
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)