Μέχρι σήμερα η Mozilla δεν έχει κυκλοφορήσει τον δημοφιλή browser της, Firefox, επειδή η Apple δεν θα το αφήσει να χρησιμοποιήσει τη δική του μηχανή Web στην πλατφόρμα της.
Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να αλλάξει μιας και όπως έγραψε στο Twitter ο υπεύθυνος του Firefox Lukas Blakk, “Πρέπει να είμαστε έκει που είναι οι χρήστες μας οπότε θα φέρουμε τον Firefox στο iOS”
We need to be where our users are so we’re going to get Firefox on iOS #mozlandia
— Lukas Blakk (@lsblakk) December 2, 2014
Για την ώρα φυσικά δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο η Mozilla θα το καταφέρει αυτό
αφού ο Firefox είναι βασισμένος σε διαφορετική μηχανή από το Webkit που επιτρέπει η Apple και χρησιμοποιεί ο Safari ο Chrome της Google ο οποίος είναι διαθέσιμος στο iOS.
Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και τη Mozilla μετά το μήνυμα του Blakk, να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το WebKit για το Firefox στις iOS συσκευές για να μπορούν οι χρήστες να συγχρονίζουν τους κωδικούς τους και τα αγαπημένα τους σε desktop και iOS συσκευές
Η Mozilla από την πλευρά της δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα αυτό.
