Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία κατά Facebook! Αρνείται το κρυπτονόμισμα Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος!

Γαλλία κατά Facebook! Αρνείται το κρυπτονόμισμα Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος!
photo Reuters

Η Γαλλία είναι κατά του κρυπτονομίσματος Libra που λανσάρει το Facebook όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Ο κ. Λεμέρ ανέφερε πως το Παρίσι αρνείται να εγκρίνει την ανάπτυξη σε “ευρωπαϊκό έδαφος” του Libra, του κρυπτονομίσματος που θέλει να λανσάρει το Facebook το 2020, λέγοντας ότι «η νομισματική κυριαρχία των κρατών βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος: σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να εξουσιοδοτήσουμε την ανάπτυξη του Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε ο υπουργός στην έναρξη συνεδρίασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα.

«Η νομισματική κυριαρχία των κρατών βρίσκεται σε κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους κινδύνους που θα μπορούσε να έχει “η πιθανή ιδιωτικοποίηση ενός νομίσματος που κατέχει ένας μόνο παίκτης και έχει πάνω από 2 δισεκ. χρήστες στο Facebook σε όλο τον πλανήτη”.

Και αυτό γιατί όπως δήλωσε ο Λεμέρ “η όποια αποτυχία στη λειτουργία του νομίσματος, στη διαχείρισης των διαθεσίμων του, θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική χρηματοπιστωτική αναταραχή».

Ο Γάλλος υπουργός είχε εκφράσει και στη σύνοδο των G7 τις αμφιβολίες του για το σχέδιο του Facebook για ψηφιακό νόμισμα και μίλησε για τους φόβους του, πως το Libra θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κρατικό έλεγχο αναφορικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Δεν βλέπω για ποιο λόγο δίνουμε τόση προσοχή εδώ και χρόνια για να αποφύγουμε κάθε χρήση ενός νομίσματος για ξέπλυμα χρήματος και για τη μάχη κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ότι ένα ψηφιακό νόμισμα όπως το Libra θα γλιτώνει από αυτές τις υποχρεώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις