Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Game of thrones: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά

Game of thrones: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά

Ο 7ος κύκλος της σειράς Game of Thrones ξεκίνησε χθες! Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σειρά που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές από όλον τον κόσμο.

Πρεμιέρα έκανε χθες 16 Ιουλίου, ο 7ος κύκλος της αγαπημένης μας σειράς, Game of Thrones. Λίγο πριν δούμε τι αποκαλύψεις κρύβει ο 7ος κύκλος, αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Ο 7 κύκλος ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου του 2017 και περιλαμβάνει 7 επεισόδια. Η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον 8 κύκλο που αναμένεται να προβληθεί το 2018 ή το 2019.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά

Το Game of Thrones είναι μία αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Η προβολή της άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η σειρά έχει προσελκύσει ρεκόρ τηλεθεατών στο HBO και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ευρεία και ενεργή διεθνή βάση οπαδών. Έχει λάβει μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για τις ερμηνείες των ηθοποιών, τους πολύπλοκους χαρακτήρες, την ιστορία και την έκταση της παραγωγής της, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει την συχνή χρήση του γυμνού, της σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Βραβεία και διακρίσεις

Συνολικά το Game of Thrones έχει κερδίσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Έμμυ, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά. Από την 7η σεζόν και έπειτα οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Τι έχει συμβεί στους 6 προηγούμενους κύκλους

Ο πρώτος κύκλος του Game of Thrones αρχίζει με τον Άρχοντα Ένταρντ Σταρκ να αφήνει την έδρα του Οίκου του για να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Μια αλυσιδωτή αντίδραση θα διχάσει το Γουέστερος που θα δοκιμαστεί σε καιρό πολέμου. Ο πόλεμος συνεχίζεται στον δεύτερο κύκλο της σειράς. Το Γουέστερος έχει χωριστεί σε στρατόπεδα και πέντε βασιλιάδες διεκδικούν τον θρυλικό Σιδερένιο Θρόνο. Στον τρίτο κύκλο της σειράς, η Ντενέρις κατακτά την Ανατολή, ο Βορράς μαστίζεται από τις επιδρομές των Αγρίων, ενώ ο Νότος υφίσταται τον τρομερό νεαρό βασιλιά Τζόφρυ. Οι ζωές των ηρώων αλλάζουν για πάντα μετά από μια δολοφονία στον τέταρτο κύκλο, ενώ στον πέμπτο, η Ντενέρις έχει απομείνει πλέον πιο μόνη από ποτέ, καθώς αναγκάστηκε να αλυσοδέσει τους δράκους της και να διώξει τον Τζόρα Μόρμοντ. Ο κίνδυνος της αυξάνεται στον έκτο κύκλο και το Μήρην βρίσκεται στα χέρια του Τύριον.

Τι περιλαμβάνει ο έβδομος κύκλος

Στον έβδομο κύκλο του Game of Thrones η δράση και ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι Σταρκ δικαιώνονται μετά από πολύ καιρό. Η Ντενέρις έχοντας αρκετούς συμμάχους πηγαίνει προς το Γουέστερος. Η Άρια έχει επιστρέφει στο Γούεστερος πιο εκδικητική από ποτέ. Η Σέρσει Λάννιστερ βασιλεύει πλέον στα επτά βασίλεια. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς οι Ταϊρελ και το Ντορν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια στον σιδερένιο θρόνο.

Δείτε τρέιλερς της 7ης σεζόν:

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε