Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

H εθνική ομάδα hacking στο ECSC ’18 – Βίντεο

εθνική ομάδα hacking

Η εθνική ομάδα hacking στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18) στο Λονδίνο. Η ελληνική ομάδα… προπονείται με πυρετώδεις ρυθμούς!

Η εθνική ομάδα hacking συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18), που διεξάγεται στο Λονδίνο στις 15 και 17 Οκτωβρίου 2018. Η ελληνική ομάδα προπονείται με πυρετώδεις ρυθμούς, και το SecNewsTV δημοσιοποιεί το βίντεο της προετοιμασίας της ομάδας.

Την φετινή εθνική ομάδα hacking αποτελούν οι Αναστάσης Τσιμπούκης, Πέτρος Μάντος, Νίκος Μουρούσιας, Γιώργος Τσεκαλάς, Νίκος Βανταλιάντς, Δήμος Πούπος, Παύλος Κολιός, Νίκος Καμαρινάκης, Στράτος Καπλανέλης και Θωμάς Ρογδάκης, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο φετινό ECSC με εφόδιο τις χρήσιμες συμβουλές των προπονητών τους (ομάδα Greunion, ειδικούς του Hack the Box).

Να σημειωθεί, πάντως, πως αν αρέσουν και σε σένα οι προκλήσεις, και θέλεις να λάβεις νέες γνώσεις πάνω στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος της οικογένειας μας δηλώνοντας συμμετοχή στο ECSC ’19 μέσω του προκριματικού διαγωνισμού EthiHak.

Τα 10 μέλη της εθνικής ομάδας hacking ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια του EthiHak 2018. Από τότε μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις, με live-hacking δοκιμασίες αλλά και εκπαίδευση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξάσκηση των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απειλές, τα κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες κατηγορίες ασκήσεων, όπως το reverse engineering, cryptography, steganography, computer forensics, hardware challenges, mobile challenges καθώς και το αμιγώς hacking.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις