Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Apple κάνει update στο λογισμικό του iPhone 12 για να συνεχιστούν οι πωλήσεις στη Γαλλία

Η Apple κάνει update στο λογισμικό του iPhone 12 για να συνεχιστούν οι πωλήσεις στη Γαλλία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Apple φέρνει νέο update λογισμικού για τους χρήστες των iPhone 12 στη Γαλλία ώστε να λήξει η διένεξη με τη γαλλική ρυθμιστική αρχή, η οποία έδωσε εντολή για αναστολή πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου στη χώρα επειδή παραβιάζει τα όρια της έκθεσης των ανθρώπων σε ακτινοβολία.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας καλωσόρισε την κίνηση της Apple και δήλωσε πως το update στο λογισμικό του iPhone 12 θα δοκιμαστεί γρήγορα και αναμένεται ότι θα επιτρέψει να συνεχίσουν οι πωλήσεις του παλαιότερου μοντέλου της Apple, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 και σημειώνει υψηλές πωλήσεις μέχρι σήμερα.

Το Βέλγιο, το οποίο ανακοίνωσε χθες (14.9.2023) ότι θα εξετάσει ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 μετά την αναστολή των πωλήσεών του από τη Γαλλία, καλωσόρισε επίσης την κίνηση, όμως δήλωσε πως θα συνεχίσει τη δική του επανεξέταση του τηλεφώνου και άλλων μοντέλων.

«Θα εκδώσουμε μια επικαιροποίηση λογισμικού για χρήστες στη Γαλλία για να καλύψουμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή. Προσδοκούμε το iPhone 12 να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία», ανέφερε σε δήλωσή της η Apple.

Ωστόσο η εταιρεία συνέχισε να αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα για την ακτινοβολία, υποστηρίζοντας πως το iPhone έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς πως συμβαδίζει με τις παγκόσμιες προδιαγραφές.

Ειδικοί της βιομηχανίας λένε πως δεν υπήρξαν κίνδυνοι για την ασφάλεια επειδή τα όρια, που τίθενται από τις ρυθμιστικές αρχές και αφορούν τον κίνδυνο εγκαυμάτων ή καρδιακής προσβολής από την ακτινοβολία του τηλεφώνου, ορίζονται πολύ κάτω από τα επίπεδα για τα οποία οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως προκαλούν βλάβη.

«Υποψιάζομαι πως το όλο επεισόδιο θα ξεχαστεί γρήγορα», λέει ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής αναλυτής στη CCS Insight, υπογραμμίζοντας πως το iPhone 12 είναι ένα παλιό μοντέλο.

Άλλωστε, η Apple έδωσε στην κυκλοφορία πριν από λίγα 24ωρα το iPhone 15, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις