Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Google παρουσίασε τη νέα έκδοση του Android!

H Google παρουσίασε το νέα έκδοση λειτουργικού για τις Android συσκευές η οποία ακούει στο όνομα “Ice Cream Sandwich”.

Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου, μία μέρα δηλαδή πριν τη διάθεση στο κοινό του iOS από την Apple όμως η Google και η Samsung αποφάσισαν την ολιγοήμερη αναβολή της, συμμετέχοντας στο πένθος για το θάνατο του Στιβ Τζομπς.

Έτσι μία εβδομάδα αργότερα, οι δύο εταίρας πραγματοποίησαν την εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό της Google αλλά και η νέα Android συσκευή που θα το τρέχει πρώτη.

Το “Ice Cream Sandwich” αναμένεται να αποτελέσει έναν δυνατό αντίπαλο iOS 5 της Apple αφού ανάμεσα στις νέες λειτουργίες του περιλαμβάνει προγράμματα αναγνώρισης προσώπου που ενισχύουν την ασφάλεια, νέα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών γρήγορο share στα links εφαρμογών και βίντεο του youtube, καθώς και βελτιωμένη τεχνολογία μετατροπής της φωνής σε κείμενο.

Επίσης έχει αρκετές αισθητικές αλλαγές με πιο καλά και προσεγμένα γραφικά, νέα notifications με νέος τρόπο εμφάνισης των πρόσφατων εφαρμογών κλπ.

Παράλληλα με την παρουσίαση του λειτουργικού η Google ανακοίνωσε το Galaxy Nexus το οποίο αποτελεί την πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιεί το “Ice Cream Sandwich” και είναι μία  συνεργασία της Google με τη Samsung

Το Galaxy Nexus διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή που “τρέχει” στα 1,2 GhZ, 1 GB μνήμη και τεράστια οθόνη 4,65 ίντσών με ανάλυση 1280×720.

Η νέα έκδοση του Android, με κωδική ονομασία  θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε