Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάνε level up την εμπειρία του gaming με τα πιο άνετα racing καθίσματα!

Κάνε level up την εμπειρία του gaming με τα πιο άνετα racing καθίσματα!

Κάνε level up την εμπειρία του gaming: Η απόλαυση ενός racing game είναι μια μικρή τελετουργία για πολλούς, κι έτσι ένα racing κάθισμα δεν μπορεί να λείπει από τα… σύνεργα.

Η τηλεόραση προβάλλει την «μύτη» της φόρμουλάς σου, η κονσόλα εργάζεται ακατάπαυστα για να αποδώσει τα ρεαλιστικά γραφικά του παιχνιδιού, η τιμονιέρα ρυθμισμένη κι ετοιμοπόλεμη και απομένει ένα πράγμα: η θέση του οδηγού. Αυτό το πολυπόθητο κάθισμα που μπορεί να μετατραπεί σε «θρόνο» και να σε κάνει να νιώσεις βασιλιάς, κατακτώντας την πρώτη θέση στο βάθρο.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η επιλογή αυτής της καρέκλας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση καθώς εκ πρώτης όψεως όλες μπορεί να μοιάζουν ίδιες – κάτι που δεν ισχύει κι έτσι εύκολα μπορεί να καταλήξεις με μια καρέκλα που δε βολεύει ακριβώς για τη χρήση που θέλεις. Για παράδειγμα, οι παίκτες που προτιμούν αγώνες formula θα χρειαστούν ένα κάθισμα που σχεδόν αγγίζει το έδαφος, ώστε να μιμείται τη μοναδική «μαγεία» που προσφέρουν τα μονοθέσια. Από την άλλη, ένας οδηγός αγώνων ράλι θα χρειαστεί ένα πιο ψηλό κάθισμα τύπου bucket, για να κάθεται αναπαυτικά και να «βυθίζεται» μέσα του χωρίς να χάνει σε ύψος. Τέλος, ο παίκτης που οδηγά αυτοκίνητα πίστας χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο σε ύψος, ένα κάθισμα που πάλι μιμείται την πιο «εργοστασιακή» φύση των εν λόγω οχημάτων που όμως συχνά είναι «πειραγμένα» και πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα αμάξια που κυκλοφορούν εντός πόλης.

Next Level Racing GT Lite

Ένα κάθισμα που θα σε βοηθήσει να ζήσεις τη «μαγεία» της εξομοίωσης, το GT Lite Foldable Simulator Cockpit της Next Level Racing είναι η βολικότερη και πιο ευέλικτη επιλογή. Για αρχή, το κάθισμα διαθέτει μαλακό ύφασμα κατασκευασμένο με τρόπο που του επιτρέπει να «αναπνέει», δηλαδή διευκολύνει τη ροή του αέρα για να ελαχιστοποιήσει τον ιδρώτα που θα δημιουργηθεί από πολύωρη χρήση. Η πλάτη του διαθέτει ελαφριά κλίση χαμηλά και ψηλά στηρίζει με άνεση το κεφάλι και τον λαιμό, μιμούμενο ένα πραγματικό κάθισμα αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η θέση της επιφάνειας στήριξης τιμονιέρας, μοχλού ταχυτήτων και πεταλιέρας είναι ρυθμιζόμενη σε κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις για να ρυθμίσεις ακριβώς στα μέτρα σου κάθε πτυχή του καθίσματος.

Μπροστά, δηλαδή πάνω από τα γόνατα, βρίσκεται η επιφάνεια τοποθέτησης της τιμονιέρας και του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων, τα οποία μάλιστα μπορούν να βιδωθούν εκεί για μέγιστη ασφάλεια και σταθερότητα. Στο σημείο όπου καταλήγουν τα πόδια, υπάρχει ειδικό στήριγμα για την τοποθέτηση της πεταλιέρας, η οποία χάρη στην ειδική επένδυση που συμπληρώνει το στήριγμα, δε θα γλιστράει κατά τη χρήση. Όταν το κάθισμα δε χρησιμοποιείται, μπορεί να διπλώσει και να καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο κι έτσι δε χρειάζεται να βρίσκεται συνεχώς μπροστά στην τηλεόραση και πιθανώς να εμποδίζει – μπορεί κάλλιστα να «βγαίνει» όποτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Κι αν αντί για αυτοκίνητα έχεις όνειρο κάποια μέρα να βρεθείς στο πιλοτήριο ενός αεροσκάφους, με ένα επιπλέον σετ εξαρτημάτων (πωλείται ξεχωριστά) το ίδιο κάθισμα θα μπορεί άνετα να υποστηρίξει χειριστήρια HOTAS και να… σκίσεις τους αιθέρες με την ίδια άνεση. Έως τότε, τα δημοφιλέστερα σετ τιμονιέρας Logitech, Thrustmaster και Fanatec μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το κάθισμα όπως και σετ άλλων εταιρειών.

Next Level Racing Challenger

Το Next Level Racing Challenger Simulator Cockpit είναι ένα εκ των πλέον ποιοτικών καθισμάτων για εξομοίωση αγώνων ταχύτητας. Στιβαρό και επιβλητικό στην όψη, καταφέρνει να μιμηθεί άψογα το βαθύ κάθισμα που θα συναντούσε κανείς σε κάποιο αυτοκίνητο πίστας. Ανάμεσα στα πόδια, περίπου στο σημείο όπου θα βρίσκονται τα γόνατα, εντοπίζεται ένας ρυθμιζόμενου ύψους στύλος με την επιφάνεια στην οποία τοποθετείται η τιμονιέρα να βρίσκεται στην κορυφή του. Ο λεβιές ταχυτήτων δεν τοποθετείται εκεί αλλά στο πλάι του καθίσματος, φέρνοντάς το πιο κοντά στη διάταξη ενός κανονικού αυτοκινήτου.

Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ατσάλι, το στήριγμα της πεταλιέρας είναι ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει με άνεση ακόμη κι ένα απότομο φρενάρισμα, χωρίς να μετακινηθεί η πεταλιέρα. Η θέση του καθίσματος μπορεί να ρυθμιστεί για να έχεις την επιθυμητή απόσταση από τα πετάλια, ενώ φυσικά, το κάθισμα πάλι είναι «ντυμένο» με υψηλής ποιότητας ύφασμα που καθαρίζεται εύκολα. Οι θέσεις των πεντάλ και της τιμονιέρας επίσης προσαρμόζονται ως προς το ύψος και την κλίση, όπως και το ύψος του στηρίγματος μοχλού ταχυτήτων. Μπορεί λόγω της πιο στιβαρής κατασκευής του να μην διπλώνεται, όμως μπορεί να δεχτεί ρόδες (πωλούνται ξεχωριστά) για να μεταφέρεται με ευκολία ενώ «κλειδώνουν» όταν δεν χρησιμοποιούνται. Φυσικά, η ευρεία υποστήριξη μοντέλων σετ τιμονιέρας από διάφορους κατασκευαστές παραμένει δεδομένη.

Next Level Racing F-GT

Δύο κόσμοι συναντιούνται σε ένα κάθισμα. Αγαπάς τη Formula 1; Τότε πρέπει να νιώσεις, χωρίς καμιά έκπτωση, πως είσαι βυθισμένος στο μονοθέσιό σου και τρέχεις με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Μήπως, κάπου κάπου, οδηγείς κάποιο supercar σε πίστα ή νιώθεις την ανάγκη να ολοκληρώσεις τον περίφημο αγώνα Le Mans; Εκεί, θα βγεις από το πιλοτήριο της αγαπημένης σου φόρμουλας και θα κατευθυνθείς προς ένα πιο συμβατικό -όσο συμβατικό είναι ένα supercar, έστω- όχημα για να πετύχεις τον σκοπό σου. Αλλά δε γίνεται να έχεις δύο καθίσματα, ούτε ένα που ταιριάζει ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις… ή μήπως γίνεται;

Ο λόγος για το Next Level Racing F-GT, όπου από τον τίτλο (τα αρχικά των Formula και Grand Touring) καταλαβαίνεις πως κάτι μοναδικό σε περιμένει. Με τη γνωστή ποιότητα της NLR, το κάθισμα μετατρέπεται από GT σε Formula και τούμπαλιν με μεγάλη ευκολία, αλλάζοντας την κλίση της βάσης του καθίσματος όπως και της πλάτης για να «βυθίζεσαι» όταν τρέχεις σε αγώνες Formula και να επανέρχεσαι σε στάση (περίπου) ορθής γωνίας όταν «γράφεις» γύρους στο circuit. Το στήριγμα της τιμονιέρας υποστηρίζεται από δύο στύλους για να παρέχει σταθερότητα κι αξιοπιστία ακόμη και με τις πιο βαριές τιμονιέρες. Μάλιστα, η συνολική κατασκευή του καθίσματος είναι τόσο ποιοτική που προτιμήθηκε από την επαγγελματική ομάδα Real eSport που κατέκτησε το GTR Endurance eRacing World Championship, ενώ ακόμη και οδηγοί πραγματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων το χρησιμοποιούν κατά τις προπονήσεις σε εξομοιωτή – όπως ο “Mad” Mike Whiddett.

Πέραν της ευελιξίας του καθίσματος καθαυτού, υποστηρίζει ρόδες (πωλούνται ξεχωριστά) για να μεταφέρεται εύκολα. Ακόμη κι αν μεταφέρεται συχνά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ως προς την ακεραιότητά του, καθώς είναι κατασκευασμένο από ατσάλι με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα που το καθιστά πολύ ανθεκτικό αλλά και φινετσάτο στην όψη. Premium έως και το τελευταίο εκατοστό του, το F-GT της Next Level Racing απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα επαγγελματικής ποιότητας κάθισμα για να συνοδεύσουν τα πολύωρα gaming sessions πίσω από το τιμόνι.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις