Ο έλεγχος του εξοπλισμού της επιχείρησης στα… “χέρια” σας με το COSMOTE Asset Tracker

Κάθε επιχειρηματίας, που σέβεται τον κόπο και τη δουλειά του, θέλει να έχει τον έλεγχο της επιχείρησής του στα χέρια του.

Και τώρα, αυτό γίνεται πραγματικότητα, αφού υπάρχει πλέον η δυνατότητα να παρακολουθεί απομακρυσμένα τον εξοπλισμό της επιχείρησής του, 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τη νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker, που αξιοποιεί το  Internet of Things (IoT). Είναι το αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας της COSMOTE με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets.

Με το COSMOTE Asset Tracker, μια επιχείρηση μπορεί να παρακολουθεί κάθε μέρα, όλη μέρα, απομακρυσμένα πάγια περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανούς ή άλλο εξοπλισμό.

Η υπηρεσία, επιπλέον, μπορεί να ενημερώσει μέσω Internet ακόμα και για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, για την υγρασία, τη θερμοκρασία, τη βαρομετρική πίεση, την έκθεση στο φως του ήλιου.

Με λίγα λόγια, οι επιχειρηματίες μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων, τις συνθήκες που επικρατούν σε θερμοκήπια ή αποθηκευτικούς χώρους και κυρίως μπορούν κάθε λεπτό της μέρας να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας τους είτε από φθορές είτε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει, φυσικά, το δίκτυο της COSMOTE. Το Asset Tracker αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT).

Τα… assets του Asset Tracker

Και πως δουλεύει το COSMOTE Asset Tracker θα σκεφτεί κανείς.

Οι επιχειρηματίες προμηθεύονται συσκευές GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες που τοποθετούνται πάνω στα στοιχεία που θα… τεθούν υπό «παρακολούθηση». Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση.

Χάρη στο καινοτόμο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, η υπηρεσία έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση) στους αισθητήρες. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Όταν τοποθετηθούν οι αισθητήρες στα περιουσιακά στοιχεία μιας εταιρίας, η διαχείριση και η παρακολούθηση γίνονται μέσω εφαρμογής που είτε κατεβαίνει σε smartphone ή tablet ή μέσω ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με… ελληνική υπογραφή ανιχνεύει τον κορονοϊό ταχύτερα και ακριβέστερα!

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με… ελληνική υπογραφή ανιχνεύει τον κορονοϊό ταχύτερα και ακριβέστερα!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα της διασποράς, δημιούργησαν μια νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης με αλγόριθμο μηχανικής μάθησης ικανό να διαγνώσει τον κορονοϊό, αναλύοντας ... Διαβάστε περισσότερα
Black Friday: Τι ψωνίζουν οι Έλληνες και ποιες ώρες – Τα στοιχεία του eBay

Black Friday: Τι ψωνίζουν οι Έλληνες και ποιες ώρες – Τα στοιχεία του eBay

Αξεσουάρ όπως θήκες, καλύμματα και προστατευτικά οθόνης και λάμπες φωτισμού περιλαμβάνονται στις κυρίαρχες κατηγορίες στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών την ημέρα της Black Friday. Συγκεκριμένα, ... Διαβάστε περισσότερα
Το lockdown “εκτόξευσε” και πάλι τις αγορές μέσω ίντερνετ – Τι να προσέξετε στην Black Friday

Το lockdown “εκτόξευσε” και πάλι τις αγορές μέσω ίντερνετ – Τι να προσέξετε στην Black Friday

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει και πάλι οι αγορές μέσω ίντερνετ, εδραιώνοντας έτσι τη νέα δυναμική που αναπτύχθηκε λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. ... Διαβάστε περισσότερα
Μια συνέντευξη «θαύμα»! Όπρα και Ομπάμα κάθονταν δίπλα δίπλα αλλά χιλιάδες μίλια μακριά

Μια συνέντευξη «θαύμα»! Όπρα και Ομπάμα κάθονταν δίπλα δίπλα αλλά χιλιάδες μίλια μακριά

Η τεχνολογία κάνει θαύματα και αυτά τα θαύματα χρειάζονται στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού για να αισθανόμαστε πολλές φορές ότι κάποια πράγματα γύρω μας ... Διαβάστε περισσότερα