Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο έλεγχος του εξοπλισμού της επιχείρησης στα… “χέρια” σας με το COSMOTE Asset Tracker

Ο έλεγχος του εξοπλισμού της επιχείρησης στα… “χέρια” σας με το COSMOTE Asset Tracker

Κάθε επιχειρηματίας, που σέβεται τον κόπο και τη δουλειά του, θέλει να έχει τον έλεγχο της επιχείρησής του στα χέρια του.

Και τώρα, αυτό γίνεται πραγματικότητα, αφού υπάρχει πλέον η δυνατότητα να παρακολουθεί απομακρυσμένα τον εξοπλισμό της επιχείρησής του, 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τη νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker, που αξιοποιεί το  Internet of Things (IoT). Είναι το αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας της COSMOTE με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets.

Με το COSMOTE Asset Tracker, μια επιχείρηση μπορεί να παρακολουθεί κάθε μέρα, όλη μέρα, απομακρυσμένα πάγια περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανούς ή άλλο εξοπλισμό.

Η υπηρεσία, επιπλέον, μπορεί να ενημερώσει μέσω Internet ακόμα και για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, για την υγρασία, τη θερμοκρασία, τη βαρομετρική πίεση, την έκθεση στο φως του ήλιου.

Με λίγα λόγια, οι επιχειρηματίες μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων, τις συνθήκες που επικρατούν σε θερμοκήπια ή αποθηκευτικούς χώρους και κυρίως μπορούν κάθε λεπτό της μέρας να προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας τους είτε από φθορές είτε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει, φυσικά, το δίκτυο της COSMOTE. Το Asset Tracker αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT).

Τα… assets του Asset Tracker

Και πως δουλεύει το COSMOTE Asset Tracker θα σκεφτεί κανείς.

Οι επιχειρηματίες προμηθεύονται συσκευές GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες που τοποθετούνται πάνω στα στοιχεία που θα… τεθούν υπό «παρακολούθηση». Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση.

Χάρη στο καινοτόμο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, η υπηρεσία έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση) στους αισθητήρες. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Όταν τοποθετηθούν οι αισθητήρες στα περιουσιακά στοιχεία μιας εταιρίας, η διαχείριση και η παρακολούθηση γίνονται μέσω εφαρμογής που είτε κατεβαίνει σε smartphone ή tablet ή μέσω ειδικού portal για υπολογιστές.

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις