Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο κόσμος του Metaverse θα έχει πλέον και σχολή μόδας!

Ο κόσμος του Metaverse θα έχει πλέον και σχολή μόδας!

Τρία χρόνια τώρα η σχολή μόδας Istituto Marangoni Milano πορεύεται προς μια διάσταση έντονης καινοτομίας όσον αφορά τη διδασκαλία. Επενδύει τόσο στο διδακτικό περιεχόμενο όσο και την ενσωμάτωση νέων προχωρημένων ψηφιακών εργαλείων, όπως η εικονική πραγματικότητα και έτσι «αγκαλιάζει» τον κόσμο του Metaverse. 

To Istituto Marangoni Milano είναι η πρώτη σχολή μόδας που αγκαλιάζει το Metaverse. Μάλιστα, στο πλαίσιο της Fuorisalone 2022, η σχολή φιλοξένησε τα πρώτα πρότζεκτ NFT βασισμένα στην εικονική πραγματικότητα για το «Explore Cappellini Multiverse», αφιερωμένο στον καλλιτεχνικό διευθυντή Giulio Cappellini.

Δεδομένου ότι η έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού σηματοδότησε την έναρξη μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ενσωμάτωση πραγματικών και εικονικών βιωμάτων, η σχολή μόδας Istituto Marangoni Milano δίνει πλέον μια πιο βαθιά αντίληψη ως προς την ορατότητα των πρότζεκτ των σπουδαστών. Ταυτόχρονα φιλοξενεί ομιλίες και άλλες πρωτοβουλίες απευθυνόμενη σε ένα συμπληρωματικό κοινό με το να χρησιμοποιεί μια εμβυθιστική γλώσσα που του είναι οικεία. Το πρότζεκτ φέρει την επωνυμία «The Talent District – Istituto Marangoni’s Metaverse Revolution».

Ο κόσμος του Istituto Marangoni στο Metaverse είναι διαρθρωμένος σε μια σειρά φουτουριστικών «συνοικιών» κάθε μία των οποίων χαρακτηρίζεται από ένα κτήριο, στο οποίο έχει πρόσβαση το avatar του χρήστη (το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί κατά το δοκούν). Οι επισκέψιμοι χώροι είναι στο Infopoint το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τα μαθήματα της σχολής, οργανωμένα σε τρεις ακαδημαϊκούς τομείς: Μόδα, Ντιζάιν, Τέχνη.

Δείτε βίντεο:

Στο Exhibition Pavilion, όλα τα πρότζεκτ των καλύτερων σπουδαστών, με τις αφηγήσεις τους σε πρώτο πρόσωπο από τα avatar τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι σπουδαστές. Στο Theatre φιλοξενούνται τα συνέδρια, οι διαλέξεις και οι συζητήσεις οι οποίες ανέκαθεν ήταν μια από τις προστιθέμενες αξίες της ακαδημαϊκής εμπειρίας στο Istituto Marangoni. To Partners’ House περιέχει όλα τα πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν για εξωτερικούς πελάτες. Το Archive είναι η ιστορική μνήμη των πρότζεκτ και δραστηριοτήτων της σχολής. Κάθε μία από τις «συνοικίες» ανωτέρω περιλαμβάνει πολυμεσικό υλικό και συνδέσμους προς εξωτερικές πηγές. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη designboom magazine (@designboom)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις